COD GALBEN DE PLOI ȘI INUNDAȚII – Maramureșul, sub atenționare meteorologică și hidrologică

0
733

COD GALBEN DE PLOI ȘI INUNDAȚII    Județul Maramureș a intrat din nou sub atenționarea de tip cod galben de vreme rea. Meteorologii anunță că astăzi, până la ora 15:00, sunt șanse mari să avem parte de frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula local 25 … 30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de dimensiuni mici.

Localitățile din Maramureș afectate de codul galben de ploi și furtuni sunt: Ieud, Dragomirești, Băiuț, Botiza, Groșii Țibleșului.

De asemenea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare de tip cod galbend inundații în Maramureș, valabilă astăzi, 6 iulie, până la ora 22:00. Fenomenele vizate: scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile mici din bazinele hidrografice: Iza, Lăpuș – bazin superior
Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Iza, Lăpuș – bazin superior, judeţul Maramureș.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Mara.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.