CINEMATOGRAFUL MINERUL, SALĂ DE SPECTACOLE MULTIFUNCȚIONALĂ – Academicianul Răzvan Theodorescu a aflat de la primarul Cherecheș planurile pentru revigorarea vieții culturale din Baia Mare

2
1283

CINEMATOGRAFUL MINERUL  Vineri, 27 octombrie, a fost o zi cu vizite importante în municipiul Baia Mare. Pe lângă ministrul Marius Nica, delegat pentru Fonduri Europene, s-a aflat în Baia Mare și academicianul Răzvan Theodorescu. Acesta va reveni în perioada 10-12 noiembrie în orașul nostru cu ocazia inaugurării Coloniei Pictorilor (mai multe despre acest subiect citește AICI), între timp a discutat cu primarul Cătălin Chercheș despre alte proiecte menite să revigoreze viața culturală din orașul nostru.

Un alt obiectiv important din Baia Mare, lăsat în paragină de foarte mulți ani, Cinematograful Mineru, care a revenit de curând în patrimoniul orașului, va fi reabilitat. Cinematograful va fi transformat într-o sală de spectacole multifuncțională.

Vom demara, anul viitor, lucrările pentru o sală de spectacole multifuncțională în care să se poată desfășura, în varianta de proiecte culturale selectate calitativ de către specialiști avizați, atât concerte de filarmonică și operă, punerea în scenă a unor piese de teatru, dar și vizionări de film, respectiv concerte de diverse genuri muzicale. Toate acestea din dorința de a ridica nivelul cultural al municipiului, pentru a oferi comunității evenimente de prestigiu și bine șlefuite estetic.

Pe lângă publicul avizat și iubitor de artă și cultură, ne dorim ca acest spațiu și evenimentele ce se vor desfășura să aibă un rol educativ major în rândul generației tinere. Îi mulțumesc Excelenței Sale, domnului academician Răzvan Theodorescu, pentru sprijin, pentru încrederea acordată și pentru încurajare”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Cinematograful Minerul a fost recuperat de către municipalitate în anul 2015, cu mari eforturi. Acesta se află în paragină de aproximativ 20 de ani, iar în curând băimărenii vor avea posibilitatea să se bucure din nou de acest spațiu important și ultracentral.

ActualMM

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Tot cultural la viitoarea sarbatoare a Castanelor sper sa reuseasca sa aduca niste trupe internationale consacrate,gen Scorpions.Daca se stabileste din timp si se cauta sponsori pe masura se poate face un megafestival de muzica buna.Se si blocheaza orasul la niste formatii superconsacrate de reputatia celor de la Scorpions,Metallica,etc,Daca Clujul a putut noi de ce nu am fi in stare?

  2. Mda, planuri de revigorare am avut destule in ultimii ani, dar cate din ele s-au si realizat? Nimic, doar promisiuni… La fel ca si tunelul PSD de sub Gutin, aeroportul, drumul express, aquaparcul, poarcurile industriale…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.