CELE MAI VIZITATE JUDEȚE – Câți turiști a atras Maramureșul în 2016

1
305

CELE MAI VIZITATE JUDEȚE   Bucureştiul a fost în 2016 campion la numărul de turişti care au sosit în unităţile de cazare, cu peste 1,9 milioane de turişti, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS). Capitala este urmată de judeţe puternic dezvoltate precum Constanţa, Braşov, Mureş, Prahova, Sibiu şi Cluj.

Peste 11 milioane de sosiri turiști au fost înregistrați în unitățile de cazare din România anul trecut. Dintre aceștia, 2,5 milioane de turiști au fost străini. Singurele județe care au atras peste un milion de turiști au fost Constanța, Brașov și Capitala.

Județele învecinate cu Maramureș au atras și ele un număr impresionant de turiști:

  • Satu Mare – 85.435, dintre care 19% străini;
  • Sălaj – 37.377, dintre care 11% străini;
  • Bistrița-Năsăud – 94.275, dintre care 18% străini;
  • Cluj – 498.465, dintre care 20% străini;
  • Suceava – 342.710, dintre care 15% străini.

Astfel, potrivit INS, județul Maramureș nu s-a aflat nici măcar în topul primelor 10 județe ca destinație turistică din România.

TURISM

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Mai Zetea,atata promovare,brand si noi nici macar nu contam in turismul national.Cum se face ca premiantii la parcuri industriale construite si la atragerea de investitori (le vin delegatiile straine),sunt premianti si la turism?inca un consiliu judetean de rasu curcilor,care dupa un mandat va lasa judetul exact unde l-a gasit,la coada oricarui clasament,in orice domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.