CAZ LA IPJ CLUJ – Polițiștii mușcați de ploșnițe în arest, despăgubiți

1
360

CAZ LA IPJ CLUJ  Instanța a horătât să acorde despăgubiri pentru polițiștii mușcați de ploșnițe în arestul IPJ Cluj. Trei foști șefi ai Poliției din Bistrița-Năsăud, care au fost arestați în 2014 într-un dosar de corupție și încarcerați în arestul IPJ Cluj, au câștigat procesele intentate pentru condițiile inumane în care a fost ținuți în arest.

Cea mai mare despăgubire, în valoare de 22.400 de lei, a primit-o fostul șef al Poliției Năsăud, Leon Cloșcă (foto). Bărbatul a stat șase luni în arest preventiv și s-a îmbolnăvit după ce a fost mușcat de ploșnițele care ieșeau din pereții celulei, notează monitorulcj.ro.

Pentru cele șase luni petrecute în arestul IPJ Cluj, Roberto Hasnaş (foto), fostul şef al Poliţiei Rutiere din Bistriţa-Năsăud, a primit despăgubiri morale de 10.000 de lei, în vreme ce fostul şef Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan (foto), a primit o sumă de 3.000 de lei.

În instanță, cei trei polițiști le-au povestit judecătorilor că în perioada noiembrie 2014 – martie 2015, cât timp au fost arestați, nu au avut lumină naturală în camere, ci doar un neon care funcționa tot timpul, scrie Mediafax.ro.

În camera 3 nu au avut încălzire şi era extraordinar de frig, (…), în camera 5 au fost mâncaţi de insecte, de ploşniţe care ieşeau din pereţi, canalizarea a refulat pe holurile centrului de detenţie, uneori chiar şi de două ori pe săptămână”, se arăta în întâmpinările depuse la Judecătoria Cluj-Napoca de cei trei foşti poliţişti.

Cei trei foști polițiști au povestit că au fost situații în care nu au fost lăsați să meargă la toaletă și atunci foloseau sticle din plastic. Mărturiile polițiștilor despre condițiile din arestul IPJ Cluj sunt confirmate și de datele unui raport al Poliției Române, întocmit în 2015.

Citește continuarea, AICI.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.