CAZ ÎN IAȘI – O mamă nu i-a lăsat pe medici să-i opereze fiul, de teamă să nu-i fure organele

0
256

CAZ ÎN IAȘI  Mama unui băiețel în vârstă de 12 ani se opune operației ce i-ar putea salva viața copilului, fiind convinsă că băiatului i se vor lua organele pentru transplant. Mai mult, femeia l-a abandonat într-un centru de plasament, dar nici medicii, nici autorităţile nu fac nimic să-l salveze pe copil.

Loading...

Încă de la naştere, copilul a fost diagnosticat cu o boală gravă. Are o inimă de trei ori mai mare decât ar fi normal. La vârsta de 2 ani, mama l-a abandonat într-un centru de plasament şi a plecat la muncă în străinătate. Mai trece din când în când să-l vadă atunci când ajunge în ţară, scrie Libertatea.ro.

Sângele lui este îngroşat şi nu este bine oxigenat.Dacă nu este operat va face un accident vascular cerebral, îl paralizează”, declară Constantin Iordache, medic cardiolog Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iaşi. Medicii spun că șansa lui ar fi o operaţie complicată pe care o pot face doctorii din Israel. De trei ani însă nu a putut trece prin această intervenţie care i-ar reda şansa la o viaţă normală pentru că mama lui s-a opus. „Asta mi-a spus şi la telefon mama, nu spun eu acum: că s-ar putea să-i ia organele. O prostie, bineînțeles, s-ar putea organele să fie folosite în scop de transplant. Mama a fost chiar îndărătnică”, adaugă medicul Constantin Iordache, potrivit Digi24.

Nici autorităţile nu l-au ajutat mai mult, deşi potrivit legii o puteau face. Dreptul la sănătate al copilului:

„Art.5 – În situaţia excepţională în care viaţa copilului se află în pericol iminent, ori există riscul producerii unor consecinţe grave cu privire la sănătatea sau integritatea acestuia, medicul are dreptul de a efectua acele acte medicale de strictă necesitate pentru a salva viaţa copilului, chiar fără a avea acordul părinţilor sau al unui reprezentant legal al acestuia”, se arată în Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

La începutul lunii, starea copilului s-a agravat şi a ajuns un spital din Iaşi. Abia acum însă medicii iau în calcul să facă tot ce e necesar să-l opereze.

Sursă info și foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here