CASTANE 2019 – Primarul Cătălin Cherecheș dorește să ridice standardul sărbătorii băimărenilor

2
4455

CASTANE 2019 Ediția din acest an a sărbătoirii băimărenilor, Sărbătoarea Castanelor, va fi de departe cea mai bine organizată și amplă din existența acesteia, promit organizatorii. Mai jos vă oferim doar câteva exemple în acest sens:

Intrare gratuită la “Expo Flora”

Băimărenii vor putea vizita gratuit ediția din acest an a „Expo Flora”. Inițiativa aparține primarului Cătălin Cherecheș , susținută de Coaliția pentru Baia Mare și PNL.

Expo-Flora este unul dintre cele mai longevive, dar totodată și unul dintre cele mai apreciate evenimente din cadrul sărbătorii care a devenit un simbol al municipiului Baia Mare. Cred că de această dată fiecare băimarean, care sub o formă sau alta, plătește taxe și impozite, poate să admire ceea ce au gândit și creat cei de la Serviciul Ambient Urban, fără să plătească vreo taxă, pentru că până la urma vorbim despre activitatea unui serviciu public, finanțat de către autoritatea locală”, a spus primarului municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheș.

„Expo-Flora” este vizitată an de an cu deosebit interes, de băimărenii dornici să afle lucruri noi despre înfrumusețarea locuințelor și grădinilor, dar și a propriului oraș.

Zone cu caracter exclusiv, special amenajate pentru iubitorii de muzică

Tot ca noutate, la ediția din acest an a sărbătorii vor fi amenjate, în imediata apropiere a scenelor pe care vor concerta artisți de renume din țară și din străinătate, zone special delimitate, cu un ușor caracter exclusiv, pentru cei doresc să se bucure de prestația artiștilor în condiții mai bune. Modelul este unul de succes, aplicat inclusiv la evenimente de marcă din alte țări.

„În centrul istoric putem să delimităm o astfel de zonă, respectiv alte două asemenea la scena de pe Bulevardul Unirii, în cadrul cărora, cei care doresc chiar să sprijine astfel sărbătoarea de tradiție a municipiului, vor avea parte de condiții mai bune pentru vizionarea prestațiilor artistice și chiar de întâlniri cu cei care vor urca pe scena sărbătorii”, a arătat Cătălin Cherecheș.

Potrivit hotărârii aprobate în acest sens de Consiliul Local al muncipiului Baia Mare accesul pentru o zi în aceste zone va costa 100 de lei, în timp ce un abonament care asigură accesul în aceleași zone, pentru toate cele trei zile de concerte va costa 200 de lei.
Au fost stabilite tarifele pentru închirierea spațiilor publice în cadrul evenimentului „Castane 2019”.

Consilierii locali au aprobat în cadrul ședinței din data de 30 august și cuantumul taxelor de participare pentru desfășurarea de activități economice în perioada evenimentului cultural “Castane 2019”. Astfel, comercianții dar și cei interesați de închirierea spațiilor trebuie să știe că locațiile stabilite sunt similare celor de anul trecut, respectiv în zona Piața Libertății și zona B-dul Unirii.

Potrivit hotărârii aleșilor locali pentru activitatea de alimentație publică, comercializare cozonac secuiesc, produse de patiserie, panificație, produse de sezon și orice alte produse taxa va fi de 200 lei/mp/perioadă. Pentru jocurile gonflabile / parc de distracții taxa va fi aceeași, respectiv 200 lei/mp/perioadă, în timp comercianții care vor participa la Tâgul produselor tradiționale și meșterii populari care aparțin Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș vor achita o taxa de 10 lei/mp/perioadă , pentru spațiul efectiv ocupat de acest târg, în locația pusă la dispoziție de către organizator.

Potrivit aceleiași hotărâri, comercianții deținători de terase sezoniere care functionează în perimetrul destinat desfășurării evenimentului, sunt scutiți de taxa de utilizare temporară a locurilor publice. În cazul în care aceștia vor dori să își extindă suprafața de comercializare pot face acest lucru plătind o taxă suplimentară de 200lei/mp/perioadă.

Taxa de salubrizare este inclusă în prețul stabilit prin hotărârea de Consiliu Local, în timp ce contravaloarea curentului electric consumat de agenții economici se va achita direct operatorului.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.