CAS ARE PREȘEDINTE NOU – Laurenţiu Mihai, directorul Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice a fost numit în funcție

0
201

Noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) este Laurenţiu-Teodor Mihai. Începând din 2011, acesta a ocupat funcţia de director al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice. Postul de preşedinte al CNAS era vacant din 1 seprtembrie, după ce Marian Burcea a fost reţinut de procurorii DNA în dosarul decontărilor ilegale de servicii medicale de către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, relatează News.ro

Laurenţiu Mihai, care din mai 2011 a fost director executiv al al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice, a fost numit membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a premierului Mihai Tudose, publicată miercuri seară în Monitorul Oficial. Laurenţiu Mihai este doctor în sănătate publică, specializat în medicină de familie, potrivit site-ului Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice.

Tot printr-o decizie a premierului publicată miercuri seară în Monitorul Oficial,Dan-Octavian Alexandrescu a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.Laurenţiu Mihai a cerut în mai multe rânduri demisia ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, din cauza creşterii taxei clawback.
„Ne confruntăm cu o nouă creştere nesustenabilă a taxei clawback, în ciuda declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, că nivelul acestei taxe este constant şi la o valoare rezonabilă. Anunţurile festiviste ale ministrului nu mai pot acoperi dezastrul din domeniul asigurării medicamentelor pentru populaţie şi considerăm că se impune demisia domnului Bodog”, a declarat, în 2 noiembrie, directorul executiv al APMGR Laurenţiu Mihai.

Postul de preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate a rămas vacant în 1 septembrie, după reţinerea lui Marian Burcea., alături de alte 15 persoane, în dosarul privind decontările ilegale de servicii medicale de către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.