BULETIN RUTIER 4 FEBRUARIE – Vezi care este starea vremii și a drumurilor din județ

0
157

BULETIN RUTIER 4 FEBRUARIE Vremea a fost deosebit de calda fata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari temporare in zona montana inalta de pana la 104 km/h, la Vf. Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 9 grade la Targu Lapus si 15 grade la Baia Mare, Ocna Sugatag. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Cavnic si Borsa -1 grad.

Stratul de zapada este inca prezent pe arii relativ extinse si masura aseara pana la 48 cm la Baraj Firiza.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre 1 grad la Targu Lapus si 6 grade la Ocna Sugatag.

Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este uscat pe DN1C si E58, umed in Pasul Gutai si Pasul Prislop si partial uscat pe celelalte sectoare. Cerul este acoperit. Vizibilitatea in trafic este buna. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu opt utilaje si au imprastiat 9,5 tone sare si 50 litri clorura de calciu.

Toate localitatile din judet sunt alimentate cu energie electrica.

Nivelurile si debitele cursurile de apă din judet au fost in crestere, fara a fi semnalate probleme deosebite. Nu sunt atinse cotele de atentie pe raurile din judet. Gheata este prezenta la malurile raului Vaser. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.

Stratul de zapada masoara: 90 cm la Cavnic, 74 cm la Baiut, 72 cm la Firiza, 69 cm in Pasul Gutai, 50 cm la Luhei, 38 cm la Ruscova, 36 cm la Coroieni, 32 cm la Vf.Iezer, 30 cm in Baia Borsa, 28 cm pe Valea Viseului, 25 cm in Poiana Borsa si Leordina, 24 cm la Mara, Valea Vaserului si Razoare, 23 cm la Bistra si Moisei, 20 cm la Targu Lapus si Grosii Tiblesului, 10 cm la Sighetu Marmatiei, 8 cm la Ocna Sugatag.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -1 grad la Targu Lapus si Cavnic, 0 grade la Borsa, 1 grad la Viseu de Sus, 2 grade la Sighetu Marmatiei si Baia Sprie, 3 grade in Baia Mare si Seini, 4 grade la Ocna Sugatag.

Vremea se va raci astazi in judet, dar ramane calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros. Local la munte si pe arii restranse in rest va ploua slab. In zona montana inalta, precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 11 grade, iar cele minime intre -1 si 2 grade.

Marti, 5 februarie a.c., prognoza meteorologica prevede ca vremea se mentine calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse va ploua. In zona montana inalta precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 9 grade, iar cele minime intre -1 si 2 grade.

 

Informații furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.