Bilant – 74 de interventii pentru lucratorii ISU Maramures in weekend

0
61

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 74 intervenţii în perioada 21-25.06.2013. Din acestea, medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.RD. au efectuat 66. Din totalul acţiunilor S.M.U.R.D., cele mai multe- 28, au fost la traumatisme, 25– la afecţiuni medicale, câte 3– la transfer interclinic şi transport bolnav, 2– la deblocare uşă, respectiv câte 1– la descarcerare şi intoxicaţie. Cele mai multe acţiuni au fost cele ale personalului S.M.U.R.D. Baia Mare- 36, urmate de cele ale paramedicilor staţiei S.M.U.R.D. Fărcaşa- 11, S.M.U.R.D. Bogdan Vodă- 7, S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei- 6, respectiv staţiile S.M.U.R.D. Târgu Lăpuş şi Vişeu de Sus- câte 3.  

În acelaşi interval de timp, pompierii au executat 8 intervenţii. Astfel, vineri, 21.06.2013, la 19.45, două echipaje ale Gărzii nr.2 de Intervenţie Fărcaşa au acţionat la localizarea şi lichidarea unui incendiu semnalat într-o gospodărie din satul Buzeşti. Au ars elemente de mobilier şi aparatură electrocasnică. Incendiul a izbucnit, probabil, din cauza unui scurtcircuit la un mijloc de iluminat aflat sub tensiune.

Sâmbătă, 22.06, la 06.45, două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei au intervenit la un incendiu izbucnit la o magazie de fân a unui localnic din localitatea Budeşti. Au ars circa 2.500 de kilograme de fân şi şopronul din lemn a ars pe o suprafaţă de circa 80 de metri pătraţi. Cauza probabilă a fost un trăsnet. La localizarea şi lichidarea incendiului au contribuit şu membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună.

În aceeaşi zi, în jurul orei 14.50, un echipaj al Punctului de lucru Şomcuta Mare a acţionat la evacuarea apei dintr-o fântână a unei gospodării din localitate, care a fost colmatată în urma poilor torenţiale.

La 14.55, un echipaj a Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuş a intervenit a un incendiu declanşat la un buldoexcavator în localitatea Răzoare. Utilajul a ars în proporţie de 95 la sută. Incendiul a izbucnit, probabil, din cauza unui scurtcircuit la un cablu electric defect.

Tot sâmbătă, la 16.25, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare a acţionat pe bulevardul Traian din municipiu, la asigurarea unei schele metalice desprinse de pe faţada unui bloc. Luni, 24.06.2013, în jurul orei 01.10, un echipaj al Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus a acţionat la localizarea şi lichidarea unui incendiu semnalat pe strada Rândunelelor din oraş. Au ars 10 anvelope auto. Incendiul a izbucnit, probabil, în urma utilizării focului deschis.

Tot luni, la 13.20, un echipaj al al Punctului de lucru Şomcuta Mare a acţionat pe raza localităţii Remecioara, la transportul unui copil în vârstă de 10 ani, pe o distanţă de circa 3 kilometri, în teren accidentat, până la ambulanţă.

În aceeaşi zi, la 14.20, un echipaj al Gărzii nr.2 de Intervenţie Borşa a intervenit la evacuarea apei din demisolul unei gospodării situată pe stada Libertăţii din oraş. Acesta a fost inundat în urma unei ploi torenţiale.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.