The best students! Proiect nr. 2015-1-RO01-KA102-014881

0
574

erasmus-logo

Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” derulează, în calitate de beneficiar, în perioada noiembrie 2015-noiembrie 2016, proiectul de mobilitate ”The best students!”, nr. 2015-1-RO01-KA102-014881, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Uniunii Europene pentru educație, formare profesională, tineret și sport 2014-2020.

Scopul proiectului este organizarea unei activități de mobilitate de două  săptămâni în vederea efectuării stagiului de pregătire practică într-o țară a Uniunii Europene de către elevii aflați în formare profesională inițială în ciclul inferior al liceului, clasa a X-a, filiera Tehnologică, profilul Servicii, domeniul general de pregătire Comerț.

Obiectivele proiectului:

  • dobândirea de către participanți a unei noi experiențe de muncă în domeniul de pregătire de bază, a noi competențe și abilități profesionale;
  • dobândirea de abilități practice care să sporească șansele acestora de tranziție de la școală la locul de muncă;
  • creșterea gradului de relaționare și formare a unei atitudini pozitive în cadrul echipei de lucru;
  • îmbunătățirea competențelor de comunicare într-o limbă străină.

Grupul-țintă vizat de proiect este format din 60 de elevi aflați în formare profesională inițială în ciclul inferior al liceului, clasa a X-a, filiera Tehnologică, profilul Servicii, domeniul de pregătire generală Comerț. Grupul-țintă va fi însoțit de 8 profesori pe toată perioada activității de mobilitate.

Durata plasamentului este de două săptămâni, perioada estimativă de derulare: mai-iulie 2016.

Limba de comunicare în proiect este limba engleză.

Rezultatele învățării sunt recunoscute în mod oficial și validate la nivel instituțional, conținuturile de învățare sunt adaptate pentru a se asigura că perioada de mobilitate în străinătate corespunde profilului la care elevul este înscris.

Activitatea de mobilitate este stabilită într-un cadru de calitate convenit cu partenerii europeni pentru a asigura un nivel înalt de calitate pentru activitate, și care include un „contract de studiu”. Instituțiile partenere sunt:

– Eppas o.s., asociație non-profit fondată în Praga, capitala Republicii Cehe care furnizează servicii de plasare a elevilor și studenților pe piața muncii în cadrul programelor de formare și pregătire profesională având o experiență îndelungată în implementarea programelor culturale și educaționale europene;

– Fundacja Ad Meritum, fondată în Varșovia, Polonia este o organizație non-profit care sprijină educația formală, în special educația adulților și a formabililor din învățământul profesional, tehnologic, dar, de asemenea, învățământul superior și educația școlară;

 

Proiectul reprezintă un demers al școlii de a satisface nevoile reale ale elevilor, de a stimula participarea la educație permanentă, la programe de formare de calitate la nivel european și de a crea o cultură a învățării pe tot parcursul vieții pentru a asigura un învățământ economic de calitate în orașul Baia Mare.

 

Echipa de proiect

 

Notă: Acest comunicat reprezintă punctul de vedere al autorilor și nu în mod necesar opinia Comisiei Europene.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.