BANII CURG ÎN MARAMUREŞ – Peste patru milioane de lei pentru extinderea rețelei de canalizare în Dăneștii Chioarului și Lucăcești

3
538

BANII CURG ÎN MARAMUREŞ O sumă impresionantă de bani a obținut de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) comuna Mireșu Mare, prin primarul Ioan Mătieș.

Aici a fost semnat un contract de finanțare în sumă de 4.074.888,00 lei pentru realizarea obiectivului de investiții ”Extindere rețea de canalizare menajeră în localitățile Dăneștii Chioarului și Lucăcești, comuna Mireșu Mare, județul Maramureș”, în baza ordinului viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene nr. 3680/2017 privind aprobarea listei de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului național de dezvoltare locală pentru județul Maramureș, în perioada 2017 – 2020.

La ședința extraordinară de Consiliu Local în cadrul căreia a fost semnat acest important contract de finanțare a fost invitat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, dar și consilierii județeni Emil Muntean, Liliana Moga, Florica Roman și Sorin Șunea.

Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare a arătat că această vizită a reprezentanților Consiliului Județean a fost una inedită, dar foarte bine primită.

”I-am primit cu brațele deschise în mijlocul nostru, iar președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a apreciat faptul că a găsit aici un Consiliu Local unit, unde aleșii lucrează în interesul cetățenilor și al comunei. Astfel de sesiuni de lucru ar trebui să aibă loc cât mai des, deoarece în cadrul ședinței am discutat chestiuni cu adevărat serioase.

Am vorbit despre Legea 7 (legea cadastrului) și Legea 407 privind fondurile de vânătoare și am explicat care sunt modificările care ar trebui aduse. Aceste legi sunt date, acum, împotriva poporului.

În ceea ce privește contractul de finanțare pe care l-am semnat, este vorba despre un proiect de extindere a canalizării în Lucăcești și Dănești, în valoare de peste 4 milioane de lei. Sperăm ca, săptămâna viitoare să semnăm încă un proiect în valoare de 27 de milioane de lei, pentru canalizare în Iadăra, Tulgheș, Remeți și Mireș.

Tot pe MDRAP, Mireșu Mare a depus un proiect în sumă de aproximativ 1,1 milioane de lei pentru reabilitarea școlii, în timp ce pe AFIR sperăm să reușim obținerea finanțării pentru construcția unei grădinițe noi, proiect în valoare de 165.000 de euro.

Un alt proiect depus pe PNDL vizează reabilitarea a 18 km de drum comunal, iar pe AFIR am depus un proiect prin care sperăm să reabilităm alți 8 kilometri de drumuri comunale.

O sală de sport vom încerca să o construim prin proiectul depus la finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI), iar ca acțiuni derulate pot spune că am mai făcut studii de fezabilitate pentru două școli fără aviz, în Tulgheș și Lucăcești. Altfel spus, în Mireșu Mare se lucrează intens”, a declarat primarul comunei, Ioan Mătieș.

Gabriel Zetea: Comuna Mireșu Mare va fi partener al administrației județene în dezvoltarea proiectelor

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a declarat că, după semnarea contractului de canalizare, în Mireșu Mare urmează să fie semnare noi proiecte admise la finanțare.

”Consiliul Județean Maramureș și comunitatea din Mireșu Mare vor fi, în următorii ani, parteneri în dezvoltarea proiectelor de interes județean.

Implementarea proiectelor pentru canalizarea satelor aparținătoare de comună trebuie să se realizeze în tandem cu reabilitarea drumului județean care face legătura între Șomcuta Mare, Mireșu Mare și Remeți pe Someș.

Sunt două proiecte cu finanțare apropiată, fiecare însumând separat peste 30 de milioane de lei și care vor impulsiona, din punct de vedere economic, întreaga zonă.

Primarul Ioan Mătieș, din calitatea sa de fost om de afaceri al locului, înțelege foarte bine necesitatea utilizării banului public pentru încurajarea mediului de afaceri local.

Mă bucur să văd că viziunea sa privind viitoarea dezvoltare a comunității din Mireșu Mare este împărtășită de consilierii locali. Mulțumesc consilierilor județeni Emil Muntean, Liliana Moga, Sorin Șunea și Florica Roman pentru faptul că au venit la această ședință de Consiliu Local, fiind un exemplu pentru alți aleși județeni care ar trebui să fie mai implicați în viața comunităților locale pe care le reprezintă”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

    • Stai linistit deoarece si cel din Mires e povestitor,pai nu spunea el la prima candidatura ce investitori va atrage in zona daca va ajunge primar? Unde sunt investitorii si unde sunt locurile de munca promise? Sa atragi politic niste bani si sa carpesti ceva drumuri,ca doar apa si canalizarea sunt pe fonduri UE ale Vitalului si oricum platesti apa la pret de bere,ca il curata,dezinfecteaza,il plimba si apoi te pun sa platesti dublul sumei pentru faptul ca indrazneste sa curga spre canal,e afacerea vietii pentru orice companie care detine monopol.Deci a ajuns consiliul judetean sa se laude cu orice drum carpit,dar nu sufla o vorba despre Groapa Ecologica Surpatoare,Aeroportul fara trafic aerian sau ca cele 20 de hectare de teren pe care Ciceu voia sa faca Scoala de Echitatie,nu am fost in stare sa o oferim,chiar si moca,unui investitor care ar fi interesat sa construiasca macar o amarata de fabrica.

      • Anomalia e ca auzi zilnic la T.V ca suntem o tara plina de asistati sociali lenesi,care stau in birt,beau si asteapta ajutorul social de cateva sute de lei si asta in timp ce bietii investitori ( oare unde se ascund?),trebuie sa aduca chinezi si vietnamezi,singurii muncitori care accepta salarii de 800 de euro ( cat ofera cica aia).Cum naiba aia aduc chinezi si le promit 600-800 de euro,in loc sa-si mute fabricile in Maramures,unde amaratii de muncitori muncesc pe 250-300 de euro? Deci,aia nu gasesc forta de munca la 800 de euro in timp ce alti afaceristi se plang ca cresterea salariului minim de la 1400 la 1900 (400 de euro brut ),ii baga in faliment.Pai in judetul asta amarat daca maine vine un investitor care ofera 500 de euro net ,se intorc peste 5000 de muncitori,dintre cei plecati la munca in strainatate.Dar am impresia ca acei investitori care isi aduc chinezi la lucru pentru 800 de euro,nu au auzit de Maramures,Vaslui,Suceava,Teleorman,judete unde se lucreaza pe salariul minim.Adevarul e ca judetele harnice au construit parcuri industriale,unde ii asteapta pe investitori ( si culmea e ca aia vin acolo unde administratiile le ofera conditii).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.