BANI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT – Ce vor studenții și elevii de la noul ministru al Educației

0
122

BANI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT  România are 5,6 milioane de tineri, din care 2,8 milioane elevi și peste 500.000 de studenți, conform Consiliul Tineretului din România (CTR). Aceştia luptă şi în 2017 pentru un sistem educaţional mai bun. Hibele învăţământului sunt numeroase, dar schimbarea începe chiar din rândul lor.

Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, se află la final de mandat. Cel care va prelua scanul lăsat liber de fostul rector al Universităţii din Bucureşti trebuie să rezolve prioritar problemele pe care elevii şi studenţii le resimt cel mai puternic. Organizaţi în asociaţii reprezentative sau simpli studenţi, tinerii au deja o listă cu priorităţi în educaţie si sunt pregătiţi să o prezinte noului ministru.

Liderii principalelor structuri de tineret din România, sub umbrela CTR, reprezintă interesele a peste 3 milioane de tineri. Membrii organizaţiei au redactat un act, „Rezoluţia tinerilor”, care cuprinde schimbările pe care studenţii şi elevii le consideră necesare pentru o şcoală românească mai bună.

„La momentul actual, sistemul preuniversitar din România se află într-un punct critic, un moment la care este imperioasă intervenția tuturor actorilor din educație, în conturarea, implementarea și monitorizarea unei reforme de fond, care să asigure componentele unui sistem eficient, relevant, corelat cu spațiul socio-economic european și cu principiile și valorile democratice. Pornind de la o nerespectare generală a legislației, se remarcă lipsa de finanțare adecvată a educației, finanțare care ar consolida infrastructura școlară, ar actualiza suporturile didactice și ar majora salariile personalului didactic, creând astfel motivare- corelată cu o pregătire și formare continuă a cadrelor didactice modernă și fundamentată pe nevoile și caracterul elevului”, a declarat Mihai Dragoş, preşedinte CTR, pentru EVZ.ro.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.