Babeş Papanicolau, un test obligatoriu pentru sanatatea ta (VIDEO)

0
182

Maramureşencele sunt indemnate de medicii ginecologi să-şi facă testul Babeş Papanicolau, pentru a avea control asupra stării de sănătate. Este una dintre cele mai uşoare investigaţii medicale,  rapidă, dar foarte eficientă în depistarea cancerului de col uterin. In plus, prin programul naţional de screening, testarea este gratuită.

Un nedorit loc intâi il ocupă ţara noastră in Europa la capitolul mortalitate prin cancer de col, fapt care insă nu le sperie pe maramureşence. Prea puţine dintre ele işi fac testul Babeş Papanicolau, una din cele mai uşoare investigaţii medicale , extrem de eficientă in depistarea acestei maladii.
Nici testarea gratuită, in cadrul programului naţional de screening nu le incumetă pe doamne şi domnişoare să -şi facă testul salvator. Ginecologii le indeamnă insă să-şi rupă câteva minute din timpul preţios , pentru sănătatea lor.
In urma programului derulat de Ministerul Sănătăţii, doamnele cu vârste cuprinse intre 25 şi 64 de ani care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin , işi pot face    gratuit testul Babeş Papanicolau. Programul de screening are un buget alocal pentru testare de 66 milioane de lei din fondurile proprii ale Ministerului Sănătăţii.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.