AVANPREMIERĂ – Filmul “Usturoi” ajunge în Baia Mare

0
602

Pelicula “Usturoi”, care a făcut furori în sălile din cinema, ajunge în Baia Mare.

Joi, 24 martie, începând cu ora 20.00 este programată avanpremiera peliculei la Cinema Dacia. Maramureşenii care vor participa la eveniment vor avea parte şi de o surpriză pentru că organizatorii promit prezenţa producătorului Radu Bazavan şi a doi dintre actorii care au jucat în film.

„Încă nu sunt totate detaliile stabilite, ştim doar că vine producătorul şi doi dintre actori dar nu ştim exact care”, a declarat Elisabeta Molnar, administratorul Cinematografului Dacia.

“Usturoi”, descris ca fiind “cel mai neromânesc film românesc”, este prima producţie independentă realizată exclusiv în Transilvania şi primul film românesc care s-a lansat simultan în cinema şi pe Internet, pe “Vimeo on Demand”, pentru românii din diaspora, în luna decembrie a anului 2015.

Din coloana sonoră face parte şi prima piesă Gypsy Rap din lume, cântată de ViLLy.
“Usturoi” a fost scris şi produs de bloggerul clujean Radu Bazavan şi regizat de sibianul Lucian Alexandrescu, stabilit în Miami, SUA.

Filmul descrie prietenia dintre doi copii, unul de etnie romă, şi călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează, cu inocenţa copilăriei, să-şi îndeplinească visul de a deveni actori. Filmul este o comedie care se adresează deopotrivă spectatorilor foarte tineri, adulţilor şi seniorilor, fiind realizat în jurul unui concept nou pentru România, prin prezentarea unei perspective inedite asupra relaţiilor interetnice din Transilvania.

Din distribuţie fac parte Sebastian Topan, Darius Stoica, Elena Ivanca şi Ileana Negru, actori la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, Nicu Varga, Jon Seleşi, Tibi Covaci Senior, Daniela Stoica, Mircea Groza, Gheorghe Tamba, Istvan Robert Kanalas, Gabriel Oană, Răzvan Dragoş, Adrian Hădean, Alina Dragoş, Mishu Călian şi Vlad Cucu.

Filmat în doar 16 zile în Sălaj şi Cluj-Napoca, cu un microbuget acoperit în exclusivitate din fonduri proprii, filmul “Usturoi” a umplut sălile la festivalurile de film, proiecţiile sale reprezentând cele mai disputate momente de la TIFF Cluj, 2014, Comedy Cluj, 2014, două proiecţii cu casa plină, cea de la cinema “Florin Piersic” reprezentând un record absolut de audienţă în ultimii 25 de ani, de peste 1.000 de oameni, TIFF Sibiu, 2014, Tenaris CineLatino Zalău, 2014.

Filmul va rula la Cinema Dacia Baia Mare în perioada 25 – 31 martie, zilnic de la orele 15, 17.00 şi 19.00. Preţul unui bilet este de 7 lei.

Sursa foto: graiulsalajului.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.