AU VRUT SĂ URCE TRICOLORUL, DAR AU FOST PRINȘI DE AVALANȘĂ – Un salvamontist, dintre trei care au urcat în Munții Călimani, găsit mort

0
438
Trei salvamontiştii din Vatra Dornei care încercau să urce tricolorul în Munţii Călimani, în zona Gura Haitii, au fost surprinşi de o avalanşă, rămânând blocaţi sub nămeţi, relatează Mediafax.

Cele trei persoane suprinse de avalanşă vineri, o femeie şi doi bărbaţi, erau salvamontişti voluntari, bărbaţii fiind pompieri militari de la Detaşamentul Vatra Dornei. Salvamontistul care a dat alarma despre avalanşa din Munţii Călimani a fost găsit. El este cooperant şi a fost coborât până la ambulanţa SMURD. Al doilea salvamontist a fost găsit mort.

”Cei trei alpinişti voluntari, din care doi pompieri militari aflaţi în timpul liber, au urcat pe munte pentru a arbora steagul naţional, aceasta fiind o acţiune în scop umanitar”,a spus purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Incidentul a avut loc la altitudinea de 1.500-1.600 de metri, sub Vârful Pietrosu, în zona Gura Haitii. Cei trei salvamontişti coborau spre Gura Haiti, pe Izvorul Muntelui pe un traseu marcat, însă nerecomandat pe timp de iarnă, după ce arboraseră drapelul României în Vârful Pietrosu. La un moment dat, au fost surprinşi de o avalanşă, în ultimele zile în Munţii Călimani aşternându-se un strat de peste un metru de zăpadă.

Avalanşa a avut loc în jurul orei 14.00, însă numai după trei ore unul dintre salvamontişti a reuşit să ia legătura cu colegii săi şi să anunţe ce s-a întâmplat. El a fost găsit conştient, după două ore de căutări.

Sursă info și continuarea, AICI.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.