ATUNCI CÂND EXISTĂ INIȚIATIVĂ – Așa DA: „Laborator de joc și citit împreună”, la Școala Gimnazială Nicolae Iorga din Baia Mare (GALERIE FOTO)

0
653

ATUNCI CÂND EXISTĂ INIȚIATIVĂ Din păcate, această informație nu va ajunge la știrile de la ora 17.00, nici la tv și, dacă nu ar fi fost vorba despre un dascăl dedicat, informația nu ar fi ajuns nici măcar în presa online.


Pentru că nu este o știre senzațională sau șocantă, dimpotrivă: reflectă un demers la care s-au înhămat câteva entități private și de stat, profesori, toate pentru a veni în folosul elevilor. Și asta dezinteresat, doar din drag pentru profesia lor și pentru cei care beneficiază de pe urma ei: copiii.

Școala Gimnazială Nicolae Iorga din Baia Mare are de câteva zile o bibliotecă nouă și o sală de lectură amenajată modern, de îți vine mai mare dragul de a petrece timp acolo.

Totul a fost posibil cu sprijinul Fundației Noi Orizonturi și Auchan, care au trimis școlii invitația de a participa la un proiect care are ca rezultat final o nouă bibliotecă.

Mobila, de la Ikea, a fost montată de cei de la Auchan, au fost primite cărți și se organizează cursuri pentru profesori pentru ca aceștia să învețe noi modalități de utilizare a acestui laborator, pentru a ajuta elevii să îndrăgească lectura mai mult.

“De acest proiect vor beneficia toți elevii școlii. Am avut și înainte bibliotecă, dar acum am extins-o și avem și sală de lectură. Noul spațiu se numește Laborator de joc și citit împreună. Am folosit mobilierul pe care l-am avut noi, iar de la Ikea am primit scaune, mese, covoare și perne.

Am pus fiecare umărul la amenajarea acestui spațiu, bibliotecara și profesorii au mutat cărțile și, în final, efortul a meritat. Mulțumim Auchan Baia Mare şi Fundației Noi Orizonturi pentru sprijinul acordat în amenajarea noii biblioteci. Mulțumim tuturor pentru efortul deosebit depus.

Am organizat un prim curs pentru profesori deja, iar în perioada 1-6 septembrie vom mai avea unul, asta pentru că ne dorim să învățăm noi modalități de utilizare ale acestui Laborator, să putem ajuta elevii să îndrăgească cititul”, arată prof. Edith Lapsanszki, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale Nicolae Iorga din Baia Mare.

Astfel de acțiuni cu certitudine au loc în multe din școlile românești, din păcate la știri ajung numai întâmplările negative.

Deși sunt și lucruri bune de prezentat și poate așa am reuși să schimbăm imaginea pe care mulți și-o formează greșit despre sistemul de învățământ românesc.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.