ATLAS GASTRONOMIC – 14 țări în care se consumă carne de câine

0
878

Chiar dacă pare un obicei scârbos, carnea de câine este o delicatesă în unele ţări de pe glob. Aproape toată lumea ştie că în China se mănâncă carne de câine, însă, vom află din acest articol că există şi alte ţări, în care nu te-ai fi aşteptat să existe acest obicei.

1. Nigeria
În zonele Akwa Ibom, Cross River, Plăteau, Ondo, Tarabă şi Gombe, câinele este considerat aliment. Locuitorii din aceste zone cred că carnea de câine are proprietăţi vindecătoare.

2. Camerun
Locuitorii din regiunea munţilor Mandara consumă adesea carne de câine, aici existând şi magazine specializate unde se vinde această „delicatesă”. Există un ritual în Camerun în care câinii sunt consumaţi în cadrul unei rugăciuni.

3. Hong Kong
Hong Kong este un teritoriu care aparţine Chinei, dar care are un statut special şi îl face un pic diferit faţă de restul Chinei. În Hong Kong este infracţiune dacă ucizi şi mănânci un câine sau o pisica. Cu toate acestea, mulţi locuitori au „pofte nebuneşti”. Se pare că obiceiul din China s-a răspândit şi în Hong Kong, mulţi cetăţeni fiind condamnaţi în ultimii ani pentru uciderea şi consumul câinilor

4. Ghana
Locuitorii din acest stat african consideră carnea de câine o delicatesă şi e servită în principal oamenii bogaţi. Triburile din Ghana sunt înnebunite după carnea de câine şi consideră că această are puteri magice. În Ghana, capul de câine este foarte important şi, în general, conducătorii gospodăriilor îl mănâncă.

5. Taiwan
În Taiwan există legi clare care interzic uciderea şi consumul de câini, însă organizaţiile pentru drepturile animalelor susţin că autorităţile din Taiwan nu fac nimi că să-i pedepsească pe cei care nu respectă aceste legi.

6. China
Timp de zeci de ani multe organizaţii au luptat pentru trecerea în ilegalitate a acestei tradiţii chinezeşti. În 2010 acestea au reuşit, însă legea apărută este destul de permisivă şi ignorată. China rămâne ţară în care se consumă cea mai multă carne de câine.

7. Indonezia
În unele regiuni din Indonezia se practică acest gest de cruzime la adresa animalelor. Carnea de câine este preparată şi servită la ocazii speciale, cum ar fi nuntă sau Crăciunul.
Un mare scandal a izbucnit în 2012 atunci când preşedintele SUA, Barack Obama, l-a vizitatt pe tatăl sau vitreg. Atunci Obama ar fi fost servit cu carne de câine de către tatăl sau.

8. India
În comunităţile nordice Mizoram, Nagaland şi Manipur, carnea de câine este considerată o delicatesă.

9. Japonia
Şi în Japonia se consumă carne de câine, majoritatea fiind importată din China. În comparaţie cu chinezii, japonezii consumă cantităţi mult mai mici din acest tip de carne.

10. Coreea de Sud
În această ţară, consumul de carne de câine este un obicei normal, care se întâlneşte pe tot cuprinsul ţării. În Coreea de Sud au fost filmate sute de reportaje în care sunt prezentate condiţiile în care sunt ţinuţi şi ucişi câinii. Autorităţile şi locuitorii nu par a fi afecaţi de acest lucru, statul sud-coreean introducând carnea de câine în lista alimentelor cu preţ fix.

11. Nouă Zeelandă
În această ţară există unele zone în care se consumă carne de câine, deoarece legea este foarte permisivă, spunând doar faptul că oamenii au obligaţia să ucidă câinii rapid şi fără chinuri.

12. Vietnam
Vietnamezii consideră că mâncarea făcută din carne de câine le aduce noroc. Aceştia o consumă foarte des şi spun că pe lângă noroc, această e bună şi pentru potenţa bărbaţilor. Carnea de câine este foarte scumpă în această ţară, un kilogram costând în jur de 100 de dolari, adică salariul pe o luna al unui vietnamez de rând.
În 2009, din cauza consumul de carne de câine, în acesta ţară a izbucnit o epidemie de holeră care a fost până la urmă combătută.

13. Elveţia
Da, ai citit bine. Deşi elveţienii sunt un popor extrem de civilizat, aici există foarte mulţi oameni care adoră acest tip de carne. Pe internet şi în revistele de specialitate circulă sute de reţete care au la baza carnea de câine. Se presupune că 3% dintre elveţieni consumă pe ascuns carne de câine.
Organizaţiile pentru protecţia animalelor din Elveţia au depus o plângere acum câţiva ani, însă autoritatiile au spus că nu pot monitoriza ce mănâncă fiecare cetăţean.

14. Canada
În Canada este legal să consumi carne de câine, cu condiţia că animalul să fie sacrificat şi tranşat în faţă inspectorilor federali. În cazul în care câinele este ucis în lipsa inspectorilor federeli, se consideră cruzime faţă de animal şi se pedepseşte cu închisoare de până la 5 ani.
În zonele nordice ale Canadei se mănâncă carne de câine, dar consumul este greu de monitorizat.

sursă text şi foto atlas-geografic.net

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.