ATENȚIONARE PENTRU ȘOFERI – Ceață densă în Pasul Prislop! Vizibilitatea este redusă

0
113

ATENȚIONARE PENTRU ȘOFERI  Vremea a fost în general închisă. Pe arii relativ extinse a nins slab. Vântul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -3 grade la Ocna Sugatag și -1 grad Celsius în Baia Mare și Sighetu Marmației. În zona montană înaltă s-a semnalat ceață. Strat de zăpadă este prezent îndeosebi în zona montană înaltă. Măasoră până la 40 de cm pe Vf. Iezer.

Temperatura aerului avea, în această dimineață, valori cuprinse intre -8 grade Celsius și  -3 grade Celsius.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe toate sectoarele de drumuri naționale. Carosabilul este curat, dar umed. Nu au fost semnalate probleme în trafic cauzate de condițiile meteorologice. Vizibilitatea este redusă sub 100 de metri, de ceață, pe DN 18, în Pasul Prislop. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto să circule preventiv, să folosească luminile de întâlnire și să își adapteze viteza la condițiile meteorologice și cele din trafic. S-a intervenit cu 25 de utilaje și au fost împrăștiate 201 tone de material antiderapant pentru a preveni și combate poleiul, respectiv îndepărtarea stratului de zăpadă depus pe carosabil, datorită precipitațiilor căzute sub formă de ninsoare.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în ușoară scădere. Pe râul Ruscova, la Luhei este formată gheață la mal. La majoritatea stațiilor hidrologice a nins și există depus un strat de zăpadă. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că  vremea va fi in general închisă. Pe arii extinse, mai ales în cursul serii și al nopții, va ninge. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări în zona montana înaltă, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade Celsius și 0 grade Celsius, iar cele minime între -6 grade Celsius și -2 grade Celsius.

Meteorologii au actualizat prognoza pentru județul  Maramureș. Vremea va rămâne rece, cu maxime de -2 grade Celsius și 0 grade Celsius. Minimele vor avea valori cuprinse între -7 grade Celsius și -3 grade. În perioada 25 și 29 decembrie, temperaturile vor crește ușor și nu vor avea valori sub -3 grade Celsius. Pe parcursul zilelor se vor înregistra maxime și de 7 grade Celsius, Spre finalul perioadei și a anului însă vremea se va răci. Probabilitate de ninsori, moderate cantitativ, este mai mare în perioada 21-23 decembrie. Estimările indică și pentru sfârșitul de an o probabilitate în creștere pentru precipitații, mixte la început, apoi sub formă de ninsoare.

Informații furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.