ATENȚIE ȘOFERI – Radarul pistol, minunea polițiștilor, dă rateuri! Un șofer a bătut poliția în instanță!

0
6263

Un profesor universitar din Suceava, care contestă în baza unor calcule fizice şi ştiinţifice radarele Poliţiei Române, cu argumentul că acestea dau erori de măsurare care nu se încadrează în normele metrologice, şi-a consiliat fiul într-un proces cu Poliţia Rutieră chiar pe această temă, pe care a reuşit să-l câştige. Procesul verbal prin care fiul său a fost amendat cu 800 de lei și lăsat fără permis de conducere pentru 90 de zile a fost anulat, tocmai pe principiul că aparatul radar poate da erori.

Profesorul univ. dr. ing. Gheorghe Gutt de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”, susţine că radarele nu prezintă o „precizie de măsurare acceptabilă”, ceea ce din punctul său de vedere înseamnă că sunt în afara legii. Gheorghe Gutt spune că „pistolul radar”, noua armă împotriva vitezomanilor a Poliţiei Române, prezintă erori mai mari decât radarele de pe maşinile de poliţie, cu alt principiu de funcţionare. „Pentru a prezenta o precizie de măsurare acceptabilă, un pistol LASER ar cântări zeci de kilograme iar preţul acestuia ar fi de sute de mii de euro”, a explicat profesorul universitar.

pistol la valea chioarului

Prins cu 103 km/h în localitate

Pe 20 august 2013, fiul său a fost înregistrat de aparatul radar de pe o autospecială Dacia Logan cu viteza de 103 km/h în localitate, în municipiul Vatra Dornei. Şoferul a contestat procesul verbal în instanţă, aducând mai multe argumente.

Petentul a arătat, la general, că există o eroare tolerată a radarului de + 4% din valoarea convenţional adevărată pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h, condiţii în care agentul constatator trebuia să aibă în vedere această marjă şi să aplice sancţiunea mai uşoară, în cauză viteza putând fi mai mică de 100 km/h.

Concret legat de cazul său, şoferul a arătat că din planşele foto anexate de Poliţia Rutieră la dosar rezultă că iniţial a fost înregistrat cu viteza de 103 km/h, iar în planşa următoare, la mai puţin de o secundă distanţă, cu viteza de 86 km/h.  Aşadar, două imagini una după alta, la interval de mai puţin de o secundă, cu o diferenţă de viteză foarte mare, cu mult peste marja de eroare. Petentul a mai arătat că maşina sa era setată să nu depăşească viteza de 99 de kilometri la oră.

CITEȘTE ÎNTREG ARTICOLUL PE EVENIMENTUL ZILEI.

VEZI AICI CUM ȘOFERII DIN MARAMUREȘ AU FOST AMENDAȚI DUPĂ CE AU FOST PRINȘI CU RADARUL PISTOL.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.