ATENȚIE ȘOFERI – Polițiștii maramureșeni vă „împușcă” pe șosele cu un pistol radar!!! (FOTO CITITORI)

8
7197

În ultima vreme pe paginile de socializare au apărut fotografii cu polițiștii de la Serviciul Rutier care supravegheau traficul pe șoselele din județul Maramureș cu un nou tip de aparat radar. Au fost văzuți pe DN 1 C, la Satulung, la Valea Chioarului, la Seini, pe DN18 sau la Leordina. Din acest motiv, ActualMM.ro a cerut în mod oficial lămuriri suplimentare despre acest nou aparat. Iată răspunsul primit:

La solicitarea dumneavoastră din data de 20 octombrie a.c., înregistrată la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş cu nr. 544/217/20.10.2015, vă comunicăm următoarele:

„Având în vedere faptul că analiza dinamicii accidentelor rutiere soldate cu victime, ce au avut loc în ultimii ani pe raza judeţului Maramureş, relevă ca principală cauză generatoare viteza excesiva sau neadaptată la condiţiile de drum, în intervalul 01.10 – 30.11.2015, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş i-a fost repartizat un cinemometru de control rutier de tip LTI 20/20 TruCam  (pistol laser), echipament ce măsoară şi înregistrează viteza de deplasare a autovehiculelor.

Cinemometrul deţine un certificat aprobare de model care atestă conformitatea cu cerinţele NML 021-05, privind aparatele pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor.

Aparatul este verificat metrologic, existând în acest sens un buletin de verificare metrologică  eliberat de Biroul Roman de Metrologie Legală. Operatorii TruCam au fost instruiţi cu privire la modul de utilizare şi funcţionare a cinemometrului, fiind atestaţi în acest sens.

pistol la valea chioarului

Cinemometrul poate fi utilizat în autospeciale aparţinând Ministerului Afacerilor Interne (inscripţionate sau neinscripţionate) sau în mediu deschis, prin montare pe un trepied, motiv pentru care este mai eficient decât aparatele radar amplasate pe MCV-uri.

Peste 80 de ţări de pe 6 continente folosesc în prezent sistemele LTI, numărul acestora crescând în fiecare an. Sistemul oferă pe lângă fotografia de mare rezoluţie şi un clip video. Este mai mult decât un instrument de măsurare a vitezei cu camera video. Datele furnizate de acesta pot fi introduse într-o reţea GIS (Geographic Information System), lucru care permite folosirea eficientă a personalului şi a resurselor când şi unde este nevoie.

Cinemometrul poate să identifice mai multe depăşiri ale vitezei, chiar şi în trafic dens. De asemenea, poate să detecteze distanţa dintre vehicule (DBC – Distance Between Cars), să urmărească o ţintă atât din faţă cât şi din spate (detectarea motocicletelor care nu au număr în faţă) sau să diferenţieze vitezele între autoturisme şi vehicule comerciale (Dual Speed Mode). Nu poate fi detectat sau bruiat de nici un sistem antilaser găsit în comerţ.

Cu stimă, ŞEFUL INSPECTORATULUI, Chestor de poliţie, Dr. VIORICA MARINCAŞ”

(Sursa foto: facebook.com)

Vasile Dale

Te-ar mai putea interesa

Loading...

8 COMENTARII

  1. In loc sa investeasca in repararea drumurilor, nesimtitii cheltuie milioane de euro pe masini si pistoale pentru Politia Romana! Sa va fie rusine gunoaielor care votati cheltuirea milioanelor de euro pe asa ceva! Drumurile in schimb nu sunt o prioritate pentru voi! Iar „tovarasa” Marincas Viorica este incantata de aceste magarii si prostii care se intampla in tara asta! RUSINE!

  2. SI EU I-AM VAZUT DE NEMERNICI PE VARINTA (STRADA EUROPA),CU ACEL DISPOZITIV IN MANA ERA ERA UN POLITIST DIN DRAPTA CARE IL TINEA PE GEAM.GUNOAILE ASTEA SI ULTIMUL BAN V-OR SA NI-L IA DIN BUZUNAR.UNDE NAIBA SE DUC BANI NOSTRI DE PE ROVINTE ???CA PE DRUMURI NU .AVEM CELE M-AI PRASTE DRUMURI,SI SUNTEM TARA CU CELE M-AI MULTE TAXA,PLUS CA DE LA ANU M-AI SI URCA ASIGURARLE CU 20%.SUNT TANAR,AM PESTE 25 ANI ,AM SA AJUNG EU SA AVEM MACAR PE JUMATATE CUM SUNT DRUMURILE IN AFARA TARI??

  3. aparatul costa 15.000euro, nu milioane. Măcar să le fie frică vitezomanilor care ucid oameni nevinovati. Va plângeri de drumuri cei doi, probabil la voi in satele unde stati sunt naspa, dar în rest sunt destul de bune. A-ti fost in Bulgaria sa vedeti drumurile frustratilor? Numai va tot plângeri pe siteuri toata ziua. E normal sa platesti daca gresesti. Eu am fost prins cu peste 100 km/h prin localitate, am platit pt prostia mea. De atunci respect legile si nimeni nu ma sanctioneaza. Asa sa faceți si voi, oameni slabi si plangaciosi.

  4. De ce sunt ,,gunoaie” ? Pentru ca isi fac meseria? Pt ca aplica legea?… pentru ca totusi, tu sa ajungi in siguranta acasa, asta in cazul in care nu vei intra intr-un stalp din cauza vitezei excesive… In al doilea rand nu politia rutiera repara drumurile publice, nu politistii iau banii din amenzi, acesti bani merg in bugetul statului pentru a fi cheltuiti de oamenii pe care tu i-ai votat.

  5. Politisti ies la „agatat” mai rau decat curvele. Cel mai corect ar fi sa nu mai stea cu radarul, oricum se intampla accidente. Omul prin constiinta lui trebuie sa conduca preventiv si asta in functie de drum si autoturism, mi se pare penibil sa mergi cu 50 km/h daca ai un A6 sau ceva foarte stabil pe drum, chiar si un smart sta bine in curbe la 60 70 km/h. Cat despre accidente da, cel vinovat sa plateasca, dar daca soferul nu este un pericol pe drum de ce sa circule cu 50 in localitate? Politia nici n-ar trebui sa stea pe drumuri doar in cazul in care sunt chemati la un eveniment, atat. Dar le place mult tigania asta, in birouri ce sa faca saracii…

  6. Bine face politia ca-i vînează pe vitezomani , multi soferi se aventurează pe drumuri,foarte bine măcar le rup coarnele.

  7. Eu nu prea am nimic impotriva,caci oricum ne vaneaza. Dar am o nelamurire, si anume :pe cand un pistol pentru carute si carutasi beti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.