ATENŢIE MARE – Pufuleții cu surprize, un adevărat pericol pentru sănătate

0
452

ATENŢIE MARE Pufuleții cu surprize sunt bucuria copiilor și spaima adulților. Cei mici ar face orice pentru o pungă cu pufuleți, în timp ce părinții nu mai știu cum să ascundă aceste produse de ei, din cauza ingredientelor nesănătoase pe care le conțin, scrie Libertatea.

ATENŢIE MARE Dar nu toți părinții sunt conștienți de aceste lucruri, astfel că autoritățile trag numeroase semnale de alarmă.

În acest sens, Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat, luna trecută, peste 30 de sortimente de pufuleţi fabricate/distribuite de mai mulți producători autohtoni, ca să verifice calitatea produselor și să tragă un nou semnal de alarmă în privința unor produse cu o încărcătură chimică mare şi care prezintă un risc ridicat asupra sănătății consumatorilor, în special a copiilor.

Acest studiu face parte din Campania Națională de Informare și Educare ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”, care își propune să-i învețe pe consumatori să înțeleagă eticheta produselor, ca să facă achiziții în cunoștință de cauză, dar și să promoveze un stil de viață sănătos, potrivit apc-romania.ro.

La realizarea acestui studiu s-au avut în vedere mai multe obiective:

1. Analiza ingredientelor folosite la fabricarea acestui tip de produs pentru prezentarea unor puncte de vedere.

Ingredientele regăsite în compoziția sortimentelor de pufuleţi analizate sunt: făină de porumb, mălai grişat, griș din porumb, făină de cartofi, făină de orez, făină de grâu, ulei de palmier, grăsime vegetală de palmier total hidrogenată, ulei de floarea soarelui, ulei de rapiţă, zahăr, sirop de glucoză, dextroză, maltodextrină, pesmet, pătrunjel, busuioc, ceapă pudră, usturoi pudră, proteină vegetală hidrolizată,  proteină din lapte, zer dulce praf, extract de zer, lapte praf degresat, lactoză, caşcaval pudră, praf de brânză, sare de masă, sare iodată, arahide, pastă de alune, roşii pudră, extract de drojdie, paprica,  condimente, extract de rozmarin, piper alb şi cayenne.

 Mai multe despre studiu citiţi AICI

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.