ARDE MARAMUREȘUL – Intervenții pe bandă rulantă ale pompierilor la incendii de vegetație uscată (VIDEO)

0
271

În seara zilei de 12 august a.c., în jurul orei 18, cetățenii de pe strada Dobăieș au anunțat prin Serviciul de Urgență 112, că la numărul 95 o claie de fân este în flăcări. Astfel, pompierii sigheteni s-au deplasat la adresa respectivă cu o autospecială cu apă și spumă, lichidând incendiul în aproximativ 20 de minute.
Conform unor martori, se pare că incendiul a fost provocat de către un copil care s-ar fi jucat cu chibrituri, dând foc respectivei clăi. Până la sosirea pompierilor, câțiva locuitori au ținut incendiul sub control cu ajutorul unui furtun de grădină. Aceștia s-au plâns că presiunea la apă în rețea este foarte scăzută și că, din această cauză, de abia au reușit să facă față. (text și foto – sighet247.ro)

Foc după foc

În ultimele 24 de ore pompierii maramureșeni au intervenit la o sumedinie de incendii de vegetație uscată în întreg județul. Seria acestora a început aseara, când pompierii din Baia Mare au stins incendii de vegetație izbucnite în Bușag (două intervenții) și Satu Nou de Jos, lângă piscina „La Nuci”.

Lupta cu focul a continuat și astăzi dimineață, când la Sighetu Marmației, militarii au stins flăcările ce au izbucnit la două gospodării de pe strada Popa Lupu. (CLICK AICI PENTRU DETALII ȘI IMAGINI VIDEO).

Aceeași pompieri au stins în jurul orei 8.00 un incendiu de vegetație uscată izbucnit pe strada Tisa din Sighetu Marmației.

La ora 13,21, pompierii militari din Baia Mare au stins un incendiu de vegetație uscată izbucnit în localitatea Băița (oraș Tăuții Măgherăuș), în zona străzii cu numărul 60.

Apoi,la Sighetu Marmației, la ora 15,12, militarii au fost alertați despre izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată pe strada Dobăieș nr. 48.

În același timp, militariid din Baia Mare, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Chiuzbaia nr. 8 (oraș Baia Sprie).

Aceeași oră, pompierii din Bogdan Vodă, au fost alertați despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din Dragomirești, strada Nucilor nr. 60. O persoană a suferit arsuri și a fost transportată de echipajul SMURD la spital.

La ora 18.15, pompierii militari din Sighetu Marmației au fost alertați despre faptul că pe strada Dobăieș nr. 98 a luat foc o claie de fân. În fine, aceeași pompieri sigheteni, au fost solicitați în această seara în jurul orei 21.25, pe strada Câmpu Negru. Acolo a izbucnit un incendiu de vegetație uscată.

ACTUALIZARE

În ultimele 24 de ore pompierii maramureșeni au intervenit pentru lichidarea a 4 incendii. Seria incendiilor a început în localitatea Băița. În urma incendiului au ars circa 300 de metri pătrați de vegetație uscată. Pentru lichidarea incendiului, pompierii băimăreni au primit ajutorul pompierilor civili din localitate. Un alt incendiu de vegetație uscată a izbucnit în Sighetu Marmației, pe strada Dobăeș. Militarii sigheteni au lichidat incendiul care a mistuit circa 1,5 hectare de vegetație. În localitatea Chiuzbaia un adăpost de animale a fost cuprins de flăcări. La locul intervenției s-au deplasat pompierii Detașamentului ” Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare. Au ars circa 100 de metri pătrați din acoperișul de lemn al adăpostului, 5000 de kg de fân, 3 metri cubi de cherestea și diverse scule electrice. Deoarece adăpostul se afla în imediata apropiere a unei case, focul s-a extins și la acoperișul acesteia, acoperiș din care au ars 2 metri pătrați, în jur de 50 de metri pătrați de izolație de polistiren , 3 geamuri și o ușă. Proprietara și încă o persoană au suferit atacuri de panică și arsuri de gradul I pe membrele superioare. Cele două persoane au refuzat transportul la spital.

La Dragomirești, pompierii Gărzii de Intervenție Bogdan Vodă au lichidat un incendiu izbucnit la o bucătărie. În urma incendiului au ars 6 metri pătrați de perete din lemn, 7 metri pătrați de acoperiș din lemn și materiale textile. Proprietara locuinței a suferit arsuri de gradul I pe membrele inferioare și superioare. Echipajul de prim ajutor al S.M.U.R.D., aflat la fața locului, i-a acordat primul ajutor, însă persoana a refuzat transportul la spital.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.