ANIVERSARE – PS Vasile Bizău, opt ani de la hirotonia întru episcopat

0
250

Miercuri, 16 decembrie, se împlinesc 8 ani de când episcopul Eparhiei greco-catolice de Maramureș, PS Vasile Bizău, a primit hirotonia întru episcopat în Catedrala Sfânta Treime din Blaj, 16 decembrie 2007.

Începând cu această dată, în calitate de Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore, coordonează activităţile acesteia şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Comisiei Sinodale Sociale. Desfăşoară, de asemenea, o bogată activitate pastorală în Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş. Pornind de la istoria comună de suferinţă a celor două Biserici, în 2008 conduce delegaţia Bisericii Române Unite, la Lviv şi Kiev, pentru informare şi schimb de experienţă. În acelaşi an este numit responsabil al Departamentului de Cultură din cadrul Conferinţei Episcopale Române. În 2009 face vizite pastorale la parohiile greco-catolice româneşti din Canada. În 2011 participă la lucrările Conferinţei Episcopale Italiene ca delegat din partea Conferinţei Episcopale Române.

Ca urmare a procesului electoral desfăşurat canonic şi după ce a primit consensul Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, desfăşurat la Blaj în perioada 8 – 10 iunie 2011, Preafericirea Sa Lucian Mureşan, în calitate de Arhiepiscop Major, îl transferă la sediul eparhial de Maramureş în calitate de episcop eparhial al Maramureşului.

Este înscăunat în Eparhia de Maramureș pe data de 23 iunie 2011.
ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.