ANCHETĂ LA SPITALUL DIN SATU MARE – O fetiță de un an și jumătate diagnosticată cu varicelă a murit în condiții suspecte

0
558

ANCHETĂ LA SPITALUL DIN SATU MARE  Un copil diagnosticat cu varicelă a murit în condiții suspecte la Spitalul din Satu Mare. Fetița de un an și jumătate a fost consultată inițial de un medic care nu a considerat că este necesară internarea ei, așa că mama copilei a cerut să plece acasă. A doua zi, micuța s-a stins din viață. O amplă anchetă a fost demarată la unitatea medicală.

Medicii au decis ca fetița să fie trimisă la Unitatea de Primi Urgențe a Spitalului din Cluj-Napoca, însă starea ei de sănătate s-a înrăutățit, informează Mediafax.ro.

La UPU Satu Mare a fost adusă, miercuri seara, o fetiţă de un an şi jumătate din localitatea Stâna, cu suspiciune de varicelă şi febră 39 de grade, iar pediatrul a considerat că nu se impune internarea. Fetiţa a rămas într-un salon provizoriu peste o oră, după care mama a solicitat să plece acasă. Joi dimineaţă a revenit cu copilul. Fetiţa a fost consultată de un pediatru de la Infecţioase care a constatat apariţia unor pete pe corp, menţionând că se impune transferul la UPU Cluj-Napoca”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Constantin Demian.

Fetița a intrat în stop cardiac, iar medicii au început manevrele de resuscitare. Din păcate, eforturile lor nu au avut rezultat, fiind declarat decesul.

S-a constituit la nivelul spitalului o comisie medicală pentru stabilirea împrejurărilor care au dus la decesul fetiţei şi a fost sesizată Comisia de analiză a deceselor. Familia nu a depus, încă, nicio plângere”, a precizat Demian. Rudele fetiței care a murit susțin că micuța ar fi fost tratată superficial de medici pe motiv că ar fi de etnie romă.

Ne-au tratat aşa pentru că suntem ţigani”, a afirmat unul dintre aparţinători, pentru portalsm.ro. 

Dacă se va dovedi că este vorba despre o culpă medicală, comisia de anchetă va sesiza Colegiul Medicilor, instanța și Poliția.

Sursă info.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.