ANCHETĂ LA SPITALUL DIN SATU MARE – O fetiță de un an și jumătate diagnosticată cu varicelă a murit în condiții suspecte

0
508

ANCHETĂ LA SPITALUL DIN SATU MARE  Un copil diagnosticat cu varicelă a murit în condiții suspecte la Spitalul din Satu Mare. Fetița de un an și jumătate a fost consultată inițial de un medic care nu a considerat că este necesară internarea ei, așa că mama copilei a cerut să plece acasă. A doua zi, micuța s-a stins din viață. O amplă anchetă a fost demarată la unitatea medicală.

Loading...

Medicii au decis ca fetița să fie trimisă la Unitatea de Primi Urgențe a Spitalului din Cluj-Napoca, însă starea ei de sănătate s-a înrăutățit, informează Mediafax.ro.

La UPU Satu Mare a fost adusă, miercuri seara, o fetiţă de un an şi jumătate din localitatea Stâna, cu suspiciune de varicelă şi febră 39 de grade, iar pediatrul a considerat că nu se impune internarea. Fetiţa a rămas într-un salon provizoriu peste o oră, după care mama a solicitat să plece acasă. Joi dimineaţă a revenit cu copilul. Fetiţa a fost consultată de un pediatru de la Infecţioase care a constatat apariţia unor pete pe corp, menţionând că se impune transferul la UPU Cluj-Napoca”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Constantin Demian.

Fetița a intrat în stop cardiac, iar medicii au început manevrele de resuscitare. Din păcate, eforturile lor nu au avut rezultat, fiind declarat decesul.

S-a constituit la nivelul spitalului o comisie medicală pentru stabilirea împrejurărilor care au dus la decesul fetiţei şi a fost sesizată Comisia de analiză a deceselor. Familia nu a depus, încă, nicio plângere”, a precizat Demian. Rudele fetiței care a murit susțin că micuța ar fi fost tratată superficial de medici pe motiv că ar fi de etnie romă.

Ne-au tratat aşa pentru că suntem ţigani”, a afirmat unul dintre aparţinători, pentru portalsm.ro. 

Dacă se va dovedi că este vorba despre o culpă medicală, comisia de anchetă va sesiza Colegiul Medicilor, instanța și Poliția.

Sursă info.

Sursă foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.