Ambasadorul Macedoniei, Excelenţa Sa, Pande Lazarevski, a vizitat Maramureşul

0
243

Excelenţa Sa, Pande Lazarevski – ambasadorul Macedoniei la Bucureşti – a vizitat ieri Maramureşul, un punct în programul vizitei fiind şi întâlnirea cu reprezentanţii administraţiei judeţene, ai municipiului Baia Mare şi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş.

La discuţii au participat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, viceprimarul municipiului Baia Mare, Istvan Ludescher şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş, Gheorghe Marcaş.

După ce s-a făcut o scurtă prezentare a judeţului Maramureş, s-a trecut la discuţii aplicate, misiunea ambasadorului fiind aceea de a identifica oportunităţile de afaceri şi potenţialele legături economice cu Maramureşul. Chiar dacă în judeţul nostru nu există nicio investiţie macedoneană, potrivit declaraţiei preşedintelui Zamfir Ciceu, Maramureşul are multe de învăţat de la ţara vecină, în domeniul infrastructurii, a fiscalităţii, a dezvoltării economice în general. Relaţiile României cu Macedonia sunt excelente, aceasta fiind o ţară cu o economie prosperă, cu un TVA de 18% şi cu un impozit pe venit de doar 10%.

„Potrivit analizelor realizate de Banca Mondială, Macedonia este pe poziţia a 23-a în lume în ceea ce priveşte afacerile. Avem o monedă stabilă de 10 ani, acest lucru datorându-se disciplinei stricte în ceea ce priveşte fiscalitatea. Infrastructura din capitala ţării – Scopje – s-a schimbat mult în ultimii ani, pentru că avem un primar foarte bun.” – a precizat Excelenţa Sa Pande Lazarevski. Discuţia fiind una pragmatică şi aplicată, ambasadorul a propus un schimb de materiale informative între camerele de comerţ din Macedonia şi Maramureş, urmat de un schimb de experienţă între membrii acestora, în scopul identificării unor investiţii, afaceri şi schimburi economice. Se estimează ca întâlnirea între omologii români şi macedoneni să aibă loc în toamna acestui an.

„Această discuţie a fost focusată în special pe Camera de Comerţ şi Industrie. Am înţeles care este misiunea noastră şi vom face toţi paşii care depind de noi pentru a crea legături economice cu Macedonia.” – a precizat Gheorghe Marcaş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, i-a înmânat ambasadorului un album cu monumente UNESCO din România, lucrare care l-a impresionat în mod deosebit.

„Când am venit ca ambasador, în primăvara acestui an, aveam un sentiment pozitiv faţă de România. Vizitând multe judeţe din ţara dumneavoastră, a ajuns să îmi placă România şi, doresc să ajung să spun că iubesc România. Stiu că acest lucru se va întâmpla curând.” – a adăugat Excelenţa Sa Pande Lazarevski, la finalul vizitei.

Biroul de presă

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.