ALŢI BANI VIN ÎN JUDEŢ – Aproape cinci milioane de lei primeşte comuna Băița de sub Codru pentru modernizarea și reabilitarea străzilor

4
1106

ALŢI BANI VIN ÎN JUDEŢ O altă sumă importantă de bani vine în județul Maramureș, de această dată în comuna Băița de sub Codru, respectiv 4.964.604,00 lei pentru realizarea obiectivului de investiții modernizare și reabilitare străzi în comună.

ALŢI BANI VIN ÎN JUDEŢ La ședința Consiliului Local din Băița de sub Codru, desfășurată zilele trecute, a participat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, pentru a semna contractul de finanțare pentru acest proiect depus pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL2) și gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Valoarea totală a investiției este de 5.147.018,00 lei, iar cheltuielile aferente contribuției de la bugetul de stat sunt cele prevăzute în O.U.G. nr. 28/2013, aprobată prin Legea 89/2005 și în Normele Metodologice.

Aurel Dumuța, primarul comunei Băița de sub Codru, a declarat că vineri, 24 noiembrie, au demarat procedurile de pregătire a dosarului pentru achiziția publică în ceea ce privește această lucrare și speră ca, până în primăvara anului 2018, să existe șantiere în lucru pe cele cinci tronsoane de drum comunal.

”Pe lângă acest proiect extrem de important, finanțat deja pe PNDL2, prin care vom moderniza și reabilita 5,13 km de drumuri comunale, avem încă un proiect depus la MDRAPFE, pe PNDL2, unde așteptăm să primim finanțarea.

Este vorba despre reabilitarea altor doi kilometri de drum în satul Urmeniș, proiect cu o valoare estimată la aproximativ două milioane de lei. Recent, am semnat o finanțare importantă și pe Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), în sumă de 500.000 de euro, bani cu care vom reabilita cele două cămine culturale din satele Băița și Urmeniș.

Și acest proiect este în faza de achiziție publică și sperăm ca, în primăvară să demareze efectiv lucrările.

Ca proiecte mari aflate în derulare pot aminti reabilitarea DC 90 Băița – Băsești, proiect în valoare de aproximativ 4,4 milioane de lei, precum și reabilitarea DC 91, între Asuaju de Jos – Băița și Băsești, unde există o finanțare de aproximativ șapte milioane de lei, bani obținuți pe PNDL1”, a declarat primarul comunei Băița de sub Codru, Aurel Dumuța.

Gabriel Zetea: În Zona Codrului vedem o schimbare de paradigmă instituțională

Sub conducerea primarului Aurel Dumuța, Băița de sub Codru este una dintre comunele care a reușit să atragă, în județul Maramureș, finanțare guvernamentală pentru proiecte importante care vizează reabilitarea infrastructurii rutiere locale, a arătat Gabriel Zetea, șeful administrației județene.

”De fapt, în întreaga zonă a Codrului vedem o schimbare de paradigmă instituțională.

Dacă până în urmă cu patru – cinci ani, comunitățile din Țara Codrului obțineau cu foarte multă dificultate finanțări, acum prin PNDL putem observa o schimbare semnificativă în acest sens. Băița de sub Codru, Asuaju de Sus, Bicaz, Oarța, Băsești, toate sunt comunități codrene care beneficiază de proiecte pentru reabilitarea drumurilor comunale.

Fie că vorbim de drumuri în interiorul localităților, fie că facem referire la drumuri de legătură între localități, putem observa o dezvoltare a întregii zone.

Doresc să felicit consilierii locali, dar și pe primarul din Băița de sub Codru, Aurel Dumuța, pentru unitatea de care dau dovadă, indiferent de partidul politic pe care îl reprezintă. Și am remarcat, cu plăcere, faptul că aleșii locali de aici votează proiectele care sunt benefice comunității lor, fără a ține cont de culoarea politică”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

4 COMENTARII

  1. oare de ce Cicarlaul are parte numai de nulitati de primari care nu fac NIMIC pentru Cicarlau,nema apa,nema canalizare,gaz numai daca iti platesti tu lucrarile de bransare[nu ma refer la bransamentul de la contor in casa]rusine primarilor care au fost pana acuma,dar rusine si actualului primar care nu misca nimic,cu minciuna ca ne baga apa si canalizare a castigat mincinosul,mandatul de primar.[din pacate.]

    • Stai linistit,cu exceptia a doi primari unul in Farcasa si celalalt in Tautii Magheraus ( ca ala din Dumbravita s-a trezit cu investitorul,nu a avut nici cel mai mic aport),niciun primar nu face mai nimic pentru localitatea in care e primar.Sa peticesti un drum,o strada,nu e un mare merit ( la noi e chiar o stire),meritul tau ca primar e cand reusesti sa dai viata localitatii,cand ai investitori care produc,cand oamenii din sat sunt intreprinzatori,au sere si solarii,ferme cu animale,livezi,albine,cand scolile sunt pline de coconi si cand tinerii raman in sat.Ca altfel,asa pe statistica,cand spui ca ai populatie dar de fapt din 6 adulti cu domiciliu ,4 iti sunt plecati la munca in strainatate,fara sanse de reintoarcere ( doar 8% se intorc) si asta in timp ce iti mai pleaca un val,ne spune exact unde se afla orice localitate din judet.Si in timp ce in judet nu ai reusit,asa macar de samanta,sa construiesti un amarat ( primul) parc industrial,vorba unuia,CJ-ul e la Bruxeles,sa le vada cucurucu cararea.

  2. Parc industrial pentru sclavi cu salarii de rahat, sau turism, servicii în domeniul IT, bancar, etc? Aste e o chestie ce trebuie decisă inainte de toate pentru totdeauna. Hai să lăsăm odată chestia ăsta cu parcuri industriale. Sunteți șomeri și vreți sa lucrați ca sclavi la multinaționale? Mergeți la Auchan, Cora, multinaționale iubite, frații celor din parcurile industriale și o să vedeți acolo salarii uriașe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.