ALERTĂ LA GRANIŢĂ – Poliţiştilor de frontieră nu le-a venit să creadă ce a încercat să facă un neamţ

0
1085

ALERTĂ LA GRANIŢĂ. Politistii de frontierã din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat un cetãtean din Germania care s-a prezentat la controlul de frontierã, desi poseda un permis de conducere fals. În ziua de 28 august, în jurul orei 15.30, în P.T.F. Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control pentru trecerea frontierei cetãteanul german Alexander W., în vârstã de 36 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania. La controlul specific, politistii de frontierã au solicitat conducãtorului auto si permisul de conducere.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la control, similar celor eliberate de autoritãtile germane, valabil pentru categoriile “A”, B”, “C”, “D”, “BE”, “CE”, “DE”, politistii au efectuat verificãri suplimentare, ocazie cu care au constatat cã documentul în cauzã nu îndeplineste conditiile de formã si fond ale unui document autentic, fiind falsificat. În legãturã cu cele constatate, Alexander W. a declarat cã a obtinut respectivul permis de conducere de la un conational contra unei sume de bani si cã nu are cunostintã cã permisul în cauzã este fals ori falsificat. Politistii de frontierã efectueazã, în continuare, cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de uz de fals.

În aceeasi zi, tot la Albita, s-a prezentat, pentru efectuarea formalitãtilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de iesire din tarã, cetãteanul român Serghei T., în vârstã de 30 de ani, care conducea un autoturism marca BMW 320 D, înmatriculat în Bulgaria. “La controlul de frontierã, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea stiker-ului care atesta inspectia tehnicã periodicã a autoturismului, lucrãtorii nostri au procedat la efectuarea de verificãri suplimentare, ocazie cu care au stabilit cã autoturismul în cauzã nu are inspectie tehnicã periodicã valabilã si cã documentul prezentat la controlul de frontierã nu îndeplineste conditiile de formã si fond ale unui document autentic, fiind fals total”, sustine conducerea Politiei de Frontierã judetene.

Cu privire la cele constatate, Serghei T. a declarat cã a obtinut documentul din Bulgaria, contra sumei de 80 de euro, si nu are cunostintã cã este fals sau falsificat, fiind efectuate cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de uz de fals.

Sursa info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.