ALEGERI – Referendum crucial în Italia

0
248

ALEGERI Aproximativ 50 de milioane de alegători sunt chemați la urne pentru a-și exprima opinia cu privire la reformele constituţionale propuse de actuala guvernare.

ALEGERI Consultarea a divizat scena politică din Italia și ar putea să genereze un nou șoc la nivelul blocului comunitar, după Brexit. În cazul în care tabăra NU va câștiga, este așteptat ca premierul matteo Renzi să își dea demisia, ceea ce ar genera o criză politică relatază ANSA și CNN.

Cei 50,7 milioane de italieni cu drept de vot sunt aşteptaţi până la ora locală 23.00 să îşi exprime poziţia privind reformele constituţionale propuse, care au ca scop îndepărtarea legislativului italian de un sistem bicameral perfect, în care puterea senatorilor şi a deputaţilor este aproximativ egală. Mai precis, reformele anulează funcția legislativă a Senatului și reduce numărul senatorilor de la 315 la 100, notează CNN.

Premierul Matteo Renzi a argumentat că o asemenea schimbare este necesară pentru a putea să-şi ducă la capăt planul de relansare a economiei italiene. În plus, el susține că un vot DA ar îmbunătăți funcționarea procesului legislativ.

sursa

 

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.