AJUTOR PENTRU MAME – De 1 iunie, Cutia Bebelușului ajunge la Spitalul Județean din Baia Mare

0
116

AJUTOR PENTRU MAME  De Ziua Internațională a Copilului, cu sprijinul Asociației SAMAS, trei dintre mamele aflate în situații dificile de viață, care vor naște la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare vor primi Cutia Bebelușului. De asemenea, acestea vor beneficia de un curs de îngrijire a bebelușului și de o consultație în alăptare.

Cutia Bebelușului este realizată din carton, are dimensiunile de 70 x 43 x 27 cm și va fi folosită ca pat pentru bebeluș în primele trei luni de viață. Ea conține saltea, cearșafuri, pilotă, pătură, produse de îngrijire pentru copii, scutece și jucării, produse de îmbracăminte bebeluș 1-3 luni, produse de igienă și îngrijire pentru mamă și copil, lanolină pură și tampoane pentru sâni, ulei de cocos extravirgin și dezodorizant pentru masajul bebelușului.

Programul se desfășoară în 22 de maternități partenere ale Asociației SAMAS, din 19 de orașe, printre care se numără și Baia Mare.

Potrivit reprezentanților asociației, Cutia Bebelușului a fost introdusă mai întâi în Finlanda, în 1938, pentru familiile având un statut economic deficitar, cu scopul de a reduce mortalitatea infantilă ridicată. 11 ani mai târziu cutia a început să fie acordată tuturor nou-născuților.

În România, rata mortalității infantile este 7,3‰ (un bebeluș mai mic de un an moare la fiecare 6 ore!), 41,7% dintre copii se nasc și trăiesc în sărăcie, 1 din 10 mame este minoră. Conform raportului UNICEF din 2016, 80% dintre decesele nou-născuților ar putea fi prevenite prin educație.

Mai multe informații despre proiectul Asociației SAMAS, puteți afla  accesând https://www.programsamas.ro/cutia-bebelusului/

 

Sursă: Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.