ACTUALIZARE/ULTIMA ORĂ – Apele subterane ale unei mine din Baia Sprie s-au revărsat în râul Săsar (VIDEO)

4
6174

ULTIMA ORĂ Din cauza zăpezii topite, una dintre minele din Baia Sprie s-a umplut de ape subterane. În acest moment aceste ape au dat pe dinafară şi au umflat râul Săsar.

Loading...

Acum râul are aproximativ 1,3 m adâncime, miros sulfuros, iar Săsarul este învăluit în abur.

 

Actualizare 1:

Conform celor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș, fenomenul este unul normal pentru această perioadă în care se topesc zăpezile. Galeriile de mină se inundă iar apa iese afară mult mai caldă, de unde și aburii emanați. Cei de la SGA Maramureș spun că nu există nici un pericol pentru populație sau faună. Singurul disconfort ar fi mirosul de sufl.

Info şi foto Vasile Dale

4 COMENTARII

  1. Oare ce firma(una si aceeasi) a fost platita pentru captarea si epurarea apelor de mina???????Si a facut lucrari dea …….ulea.

  2. Până unde merge incompetența celor de la SGA Maramureș: ”fenomenul este unul normal pentru această perioadă în care se topesc zăpezile. Galeriile de mină se inundă iar apa iese afară mult mai caldă, de unde și aburii emanați.”

    Dar conținutul acestor ape este bogat în aciditate și metale grele, care vor steriliza toată fauna de la deversarea în râul Săsar, apoi pe râul Lăpuș, și în cele din urmă pe râul Someș. Acolo probabil datorită diluției, efectele vor fi minore. Am vrea să știm dacă condițiile impuse privind protecția mediului la închiderea minelor au fost respectate!
    Și spunem că ”fenomenul este normal”.

    Unde este Agenția de Protecția Mediului care să cerceteze acest fapt, unde este mass-media care să facă public acest fenomen?

    Și cum se încadrează acest fenomen ”normal” în protejarea mediului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here