ACTUALIZARE 2/NEWS ALERT MARAMUREȘ – Arde biserica de lemn din Rozavlea

1
14088

ACTUALIZARE 2 Comunicat de presă  

În vederea unei informări corecte, cu regret, vă comunicăm că în comuna Rozavlea a izbucnit un incendiu la biserica de lemn din Şesu – Mănăstirii, biserică ridicată după anul 2000.

Imediat după nefericitul eveniment, Preasfinţia Sa Iustin Sigheteanul a fost la faţa locului pentru a-i încuraja pe preot şi pe credincioşi, promiţându-le sprijin din partea Episcopiei şi a parohiilor din Protopopiatul Vişeu în vederea refacerii cât mai repede a locaşului de închinare.

Prezentul comunicat se doreşte a fi şi o clarificare a confuziei făcute de unele trusturi de presă, care au afirmat că a ars biserica monument istoric, de la începutul secolului al XVIII-lea, din aceeaşi localitate, biserică ce poate fi vizitată de către cei doritori.

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului 

NEWS ALERT MARAMUREȘ Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș a anunțat producerea unui incendiu la biserica de lemn din localitatea Rozavlea din Maramureș. La fața locului s-au deplasat echipe de intervenție pentru a limita pagubele incendiului. Nu se cunosc în acest moment foarte multe detalii, nu se știe dacă sunt și victime omenești.

 

NEWS ALERT MARAMUREȘ Rămâne de văzut dacă incendiul s-a produs în urma unui incident sau a fost vorba de o mână criminală. Așteptăm noutăți de la fața locului. Vom reveni cât de curând cu amănunte și alte informații despre incendiu.

Comuna Rozavlea este una dintre vechile așezări din Maramureșul istoric, locuită de „dacii liberi” și de urmașii lor români din cele mai vechi timpuri. În vremea cnezatelor și voievodatelor, Rozavlea a făcut parte din cnezatul de vale al Bogdăneștilor, fiind menționată printre satele stăpânite de Iuga, fratele lui Bogdan, înainte de anul 1353, an în care se dă fiilor lui Iuga, Ștefan și Ioan. După anul 1424, așezarea devine centrul domeniilor urmașilor lui Iuga „possessio Rozalya”.

Știre în curs de actualizare

ACTUALIZARE 1: Jurnalistul Dragoș Hojda a postat pe Facebook fotografii de la incendiu.

ACTUALIZARE1/NEWS ALERT MARAMUREȘ arde biserica de lemn rozavlea

Credit foto: Dragoș Hojda/Facebook.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu cum se face, dar numai la noi mai vaz asa o bataie de joc la adresa Bisericii; nicaieri in lume n-am vzt ca oricat de decreierat ar fi omul, sa s-apuce sa arda lacasul de cult; dovada speciei de salbaticie si de regn animal de la care n-a mai evoluat inca specia romaneasca; asta una, ca si animalul oricat de mic creier ar avea, tot de cuvantul lui Dumnezo asculta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.