ACTUALIZARE 2: ULTIMA ORA – Blocaje pe DN18 in pasul Gutai. Tir-urile nu pot urca, masini prin santuri. In decor, zapada masoara peste un metru (VIDEO)

2
872

Pe drumul national 18, in pasul Gutai ninge abundent. La aceasta ora cititorii actualmm.ro aflati in trafic ne-au transmis faptul ca exista blocaje in mai multe zone ale pasului. Spre exemplu, pe urcarea dinspre Baia Sprie, doua autoturisme au iesit in decor dupa ce au derapat pe soseaua acoperita cu omat. In apropiere de hanul Pintea, un autoturen a derapat si a blocat partea carosabila. Este asteptat in zona un utilaj de mare tonaj pentru a remorca TIR-ul pana in varful muntelui. Drumarii intervin insa ninsoarea abundenta face ca munca acestora sa fie in zadar.

ACTUALIZARE 2
Stratul de zapada depus de aseara 08.12.2013 (ora 22.00) pana astazi (09.12.2013, ora 12.00) este intre 10-30 cm.
Pe DJ se actioneaza in permanenta cu 38 de utilaje. In total s-au imprastiat aproximativ 800 de tone de material antiderapant in intervalul orar : 1.00-14.00 (09.12.2013). La Cavnic, stratul de zapada in decor atinge cca. 70 cm, iar mantinela ajunge pana la 120 cm.

Pe DN se actioneaza in  permanenta cu 32 de utilaje. In total s-au imprastiat 250 to material antiderapant, de ieri 08.12.2013 ora 16.00 pana astazi 09.12.2013 ora 16.00. In Pasul Gutai, stratul de zapada batatorita este de aproximativ 1-3 cm, in decor stratul atinge cca. 70-80 cm, iar mantinela atinge cca. 90-100 cm. In Pasul Prislop, stratul de zapada de pe carosabil este intre 1-2 cm, mantinela intre 40-70 cm, iar vizibilitatea este redusa la 80 m.
Incepand cu ora 15.00 poliţiştii din cadrul Poliţiei Baia Sprie şi Deseşti au organizat filtre pe ambele sensuri de urcare ale Pasului Gutâi, restricţionând circulaţia vehiculeleor mai mari de 7,5 tone şi a celor neechipate corespunzător de iarnă. Restricţia va dura pana la ora 18.00 şi  va permite administratorilor drumului să degajeze zăpada si sa solutioneze micile sincope intervenite, respectiv tiruri intrate in Pasul Gutai inainte de instituirea filtrului . In unele cazuri s-a solicitat tractarea acestora cu ajutorul remorcherului care actioneaza pe acel tronson.

Preşedinte Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ANTON ROHIAN
Starea drumurilor judetene – Ora 15.00: 3 cm de zapada pe sosea

La această oră, continuă să ningă în tot judeţul, ninsori mai abundente fiind în zona de dincolo de Gutin. Toate utilajele din dotarea Societăţii Drumuri Poduri S.A. Maramureş sunt la această oră pe drum, pentru a asigura fluenţa traficului pe drumurile judeţene din Maramureş. Nu există blocaje în trafic, deşi se circulă greu, în condiţii de iarnă. Zăpada pe drum este de 3 cm.
În zona Cavnic, s-au mai adus două utilaje suplimentare pentru a interveni în permanenţă şi pentru a se evita blocajele.
Asigurarea accesului spre satele izolate şi spre cătunele din Maramureş revine primăriilor şi consiliilor locale, care au obligaţia de a deszăpezi drumurile comunale.
Nu s-au înregistrat evenimente deosebite.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Ce fac autoritatile, am ramas blocati in Pasul Gutai!!!!!!!!!!!!!!!!! Ninsoarea era viscolita mai ales la urcarea dinspre Baia Sprie. Nu am vazut decat un utilaj. Felicitari, v-am vazut pe drum, e bine ca aratati realitatea. Pentru agricultorul taran ajuns la carma judetului blocarea traficului reprezinta mici sincope intervenite. Asta e cel care e de fapt presedinte de CJSU, vai si amar de el, dar si de noi muritorii de rand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.