ACTUALIZARE 2 – Tren cu călători paralizat în Gara CFR Seini. Navetiștii l-au împins să pornească! (FOTO)

2
3770

Incident mai puțin obișnuit pentru călătorii trenului personal Baia Mare – Satu Mare. În urmă cu puțin timp garnitura trenului a rămas înțepenită în Gara CFR Seini.

Loading...

Mecanicul a încercat din răsputeri să pună trenul în mișcare după ce oprise în Gara Seini, însă motorul nu l-a ascultat. După mai multe încercări navetiștii au luat atitudine și au împins garnitura sperând că va porni. În zadar.

În acest moment în trenul respectiv mai sunt 15 navetiști care ar trebui să ajungă la domiciliu. Nu se știe încă exact ce soluții vor găsi cei de la CFR Călători pentru a rezolva această situație neplăcută.

Localnicii din Seini sunt însă revoltăţi că trebuie să suporte astfel de condiţii. „Şi fest îi aşe că se strâcă, da nu-l schimbă nime’, că toţi dau vina unu’ pe altu’, ba că de la Regionala Cluj, ba că de la Bucureşti. Nimeni nu vre să ridice un deget ca să schimbe trenu’. Azi, cum s-o stricat trenu’ — ceferiştii îi zic futiuc — oamenii l-o împins până după ace, iar înapoi spre gara Seini trenu’ o venit singur, că-i înclinaţie acolo. Vreo 200 de metri l-o împins, că o trebuit să-l mute pe cealaltă linie, pentru că venea pe linia respectivă acceleratul”, ne-a spus Ioan Coza.

ACTUALIZARE 1

Conform călătorilor încălzirea în tren funcționează. O locomotivă a fost trimisă spre Seini de la Depoul Satu Mare pentru a tracta garnitura. Un lucru este cert: trenuri ca acesta din fotografia atașată materialului sunt niște relicve pe roți care ar trebui scoase din uz. Astfel de garnituri efectuează curse regulate între Baia Mare și Satu Mare pe o linie învechită, având viteze amețitoare de 20-30 km/oră.

Fotografia ne-a fost trimisă de un pasager aflat în trenul Baia Mare – Satu Mare. Dacă ați surprins fotografii sau imagini video care pot deveni știre vă rugăm să ni le trimiteți pe adresa: contact@actualmm.ro. Noi le vom publica pentru a le vedea toți maramureșenii și nu numai.

ACTUALIZARE 2 – Comunicat CFR Călători

„Conducerea CFR Călători a dispus o anchetă privind situaţia din data de 21 ianuarie a.c. a trenului Regio 4316, Baia Mare – Satu Mare. Pe fondul temperaturilor foarte scăzute, trenul a rămas defect în staţia Seini şi a fost tractat cu o locomotivă de ajutor, ajungând la destinaţie cu o întârziere de 172 de minute. După finalizarea anchetei, Comisia de Cercetare va dispune măsurile disciplinare aferente”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here