ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR RUTIERI – 60 de şoferi şi pietoni au fost amendaţi într-o singură zi în Baia Mare şi Seini

0
228

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR RUTIERI Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale poliţiştilor rutieri. Astfel, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare și cei din Seini au acţionat luni, 30 ianuarie, pentru depistarea şi tragerea la răspundere a participanţilor la trafic care pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR RUTIERI Aproximativ 60 de şoferi şi pietoni au fost amendaţi într-o singură zi.

Ieri, 30 ianuarie, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii, urmărindu-se atât combaterea indisciplinei pietonale cât şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni.

În cadrul acţiunii, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 47 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 13 000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut şapte permise de conducere, şase dintre acestea pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, și au retras două certificate de înmatriculare.

La Seini, polițiștii rutieri au acționat împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Maramureș. În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 9000 de lei.

Ca măsură complementară au fost ridicate 7 certificate de înmatriculare.

Pentru un plus de siguranţă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş recomandă pietonilor să traverseze partea carosabilă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător şi numai la culoarea verde a semaforului electric.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.