Acţiuni ale poliţiştilor în acest week-end pe linie silvica si rutiera

0
123

Vineri, 14 noiembrie a.c. între orele 10,00-13,00 poliţiştii din Şomcuta Mare au desfăşurat o acţiune pentru verificarea respectării normelor rutiere şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicit în special cu produse din tutun. Au fost verificate 17 autovehicule, iar pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1260 lei. Totodată a fost reţinut în vederea suspendării un permis de conducere.

În acelaşi context, poliţiştii au controlat două societăţi comerciale  şi o persoană fizică, ce ofereau spre vânzare ţigări de provenienţă Duty Free. Cantitatea de 820 ţigarete a  fost ridicată  în vederea confiscării, iar pentru contravenţiile constatate,  au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale în valoare 2000 lei la Legea 12/ 1990 – privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Rutier

Şi poliţiştii de la Secţia de Poliţie Sarasău au desfăşurat, ieri, 16 noiembrie, între orele 10,00-19,00, pe DN 19 şi DN 18, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie. Acţiunea a vizat combaterea vitezei excesive. Pentru abaterile constate, poliţiştii au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale, din care 29 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la 11.700 lei.

Silvic

Sâmbătă, 15 noiembrie, poliţiştii Postului de Poliţie Moisei au oprit în trafic pentru control o autospecială care transporta material lemnos fără documente legale. Conducătorul auto, un bărbat de 48 de ani din localitate, a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cantitatea de 5 metri cubi material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus.

Poliţiştii Secţiei 5 Ocna Şugatag,  împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Mare, au desfăşurat sâmbătă, 15 noiembrie, activităţi specifice pe linia  combaterii  delictelor silvice, pe raza de competenţă. Ei au identificat în trafic un bărbat de 39 de ani, din localitatea Breb, care transporta 2,54 metri cubi material lemnos, de esenţă molid, fără documente legale. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au depistat un bărbat de 36 de ani din Sighetu Marmaţiei şi un minor de 16 ani, care au tăiat fără drept şi au transportat cu căruţele, doi arbori de esenţă fag. Cantitatea de 6 metri cubi material lemnos, în valoare de 750 lei, a fost confiscată şi predată  Primăriei Deseşti, în calitate de proprietar.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.