ACŢIUNI ALE POLIŢIEI DE FRONTIERĂ – Mii de pachete de ţigări de contrabandă confiscate

0
162

ACŢIUNI ALE POLIŢIEI DE FRONTIERĂ – Mii de pachete de ţigări ACŢIUNI ALE POLIŢIEI SE FRONTIERĂ. În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în PTF Halmeu și la ”frontiera verde”, peste 13.000 pachete țigări, în valoare de peste 81.000 lei.

Loading...

Luni, 14 august, s-au prezentat în P.T.F. Halmeu, jud. Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, doi bărbați, cu dublă cetățenie maghiară și ucraineană. Este vorba despre Attila M., în vârstă de 28 de ani și Sandor K. de 25 de ani, fiecare conducând câte un autoturism marca Volkswagen Passat, unul înmatriculat în Ungaria, iar altul în jud. Satu Mare.

Existând suspiciuni că cei doi bărbați transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismelor precum și a bagajelor acestora.

Astfel, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în ambele autoturisme și exact în aceleași locuri, adică în interiorul rezervorului, în podeaua dublă și în ușile autoturismelor, 8.760 pachete țigări (4.960 pachete de ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană într-un autoturism, respectiv 3.800 pachete țigări, marca Marble, în al doilea autoturism).

Ţigările, în valoare totală de 28.500 lei și autoturismele în cauză au ridicate în vederea confiscării, iar conducătorii auto au fost sancţionați contravenţional cu amenzi de 10.000 lei fiecare.

Alte țigări de contrabandă găsite de pilițiștii de frontieră de la Tarna Mare

Tot luni, polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor P.F. Tarna Mare, jud. Satu Mare, pe timpul desfășurării unei acțiuni, au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete ambalate în folie de culoare neagră. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.500 pachete cu țigări, marca “Jin Ling”, în valoarea totală de 52.600 lei.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz, în vederea identificării tuturor persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Autoturism de lux căutat începând cu data de ieri, de autoritățile din Cehia, descoperit la P.T.F. Siret

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Siret au indisponibilizat un autoturism marca Mercedes Benz, în valoare de 138.000 lei, ce figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, de către autorităţile din Cehia.Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Siret, jud. Suceava, au indisponibilizat, azi dimineață, în jurul orei 01.00, un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Cehia, condus de către cetăţeanul ucrainean K. Nikita, în vârstă de 20 de ani.

Bărbatul s-a prezentat, la control, pentru efectuarea formalităţilor specifice, iar în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează cu alertă ,,bun căutat pentru confiscare’’, alertă introdusă ieri, 14.08.2017, de către autorităţile din Cehia. În cauză, s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autovehiculul marca Mercedes Benz, în valoare de 138.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.