ACȚIUNE ÎN FORȚĂ ÎN MARAMURES – Grup infracțional care se ocupa de trafic cu minori, destructurat de polițiști

0
2560

ACȚIUNE ÎN FORȚĂ ÎN MARAMUREȘ  La data de 27 august a.c., polițiștii ai Brigăzi de Combatere a Criminalității Organizate Cluj – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 8 percheziții pe raza localităților Vișeu de Sus și Leordina, din județul Maramureș, pentru destructurarea unei grupări infracționale care ar fi exploatat minori prin muncă forțată.

8 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 61 de ani, sunt bănuiți că, sub pretextul derulării unor activități educative privind recuperarea și reintegrarea socială a tinerilor, ar fi supus minori la munci epuizante, i-ar fi lipsit de libertate și le-ar fi interzis să ia legătura cu familiile, cu alte persoane ori cu autoritățile.

Astăzi, au fost puse în executare 9 mandate de percheziții domiciliare și 3 mandate de aducere pentru cei în cauză, doi dintre aceștia fiind cetățeni germani.

Totodată, au fost ridicate documente pentru probarea activității infracționale și sume de bani.

În prezent, 4 minori și un major au fost încredințați spre instituționalizare temporară D.G.A.S.P.C. Maramureș, urmând a fi clarificată situația tuturor minorilor.

Acțiunea s-a desfășurat cu suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române. De asemenea, la activități au participat jandarmi, iar un elicopter al Inspectoratului General de Aviație din cadrul M.A.I. a survolat zona pe timpul acțiunii.

La data de 27 august 2019, D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală a preluat dosarul înregistrat la Biroul Teritorial Maramureș, având în vedere complexitatea cauzei și resursele tehnice, logistice și umane necesare aflării adevărului judiciar.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de minori, pentru documentarea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale.

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.