ACCIDENT ÎN CÂMPUL MUNCII – Un român a fost împuşcat mortal lângă Milano în timp ce jefuia o casă

0
709

Ministerul român al Afacerilor Externe cere ca justiţia italiană să fie lăsată să-şi urmeze cursul în cazul românului împuşcat mortal lângă Milano. Românul avea 28 de ani şi a fost ucis de proprietarul casei pe care încerca să o jefuiască.

Avea complici, care au reuşit să fugă şi sunt căutaţi de poliţia italiană. Cazul stârneşte polemici în întreaga Italie.

Francesco Sicignano, un pensionar în vârstă de 65 de ani, trezit de zgomote suspecte, a luat o armă de foc pe care o procurase după mai multe furturi şi a ieşit în holul propriei vile. A observat o persoană în întuneric şi a tras un foc de armă. Apoi a ieşit pe balcon şi a tras alte două focuri în aer, în contextul în care mai multe persoane fugeau din locuinţa sa, potrivit Corriere della Sera.

Când a revenit în casă, a găsit corpul unui bărbat necunoscut şi a efectuat manevre de resuscitare, după care a chemat carabinierii. Primul foc de armă a provocat moartea unui român în vârstă de 28 de ani care se pare că intrase în vilă pentru a fura. Complicii românului au reuşit să fugă şi sunt căutaţi de poliţia italiană. Francesco Sicignani locuieşte în propria vilă cu soţia, cu fiul şi nora, care au copii. Pensionarul italian susţine că a achiziţionat o armă semiautomată după ce casa familiei sale a fost spartă de patru ori în ultimele luni.

„Din august până acum, din ce ştim noi, vila a fost spartă de patru ori. Sunt oameni buni, au copii în casă. Dacă aş fi fost în aceeaşi situaţie, l-aş fi împuşcat şi eu”, a declarat un vecin.

Carabinierii au stabilit că pensionarul făcuse o plângere pentru furt în urmă cu un an.

Matteo Salvini, liderul formaţiunii xenofobe Liga Nordului, a exprimat susţinere pentru pensionarul italian care l-a împuşcat mortal pe român, afirmând că „hoţul a murit la locul de muncă”, iar guvernatorul regional, Roberto Maroni, membru al aceleiaşi formaţiuni, a anunţat că autorităţile locale vor asigura apărarea judiciară a inculpatului.

Proprietarul, un pensionar în vârstă de 65 de ani, e reţinut la poliţie sub acuzaţia de „exces în legitimă apărare”.

Situaţia juridică stârneşte polemici în întreaga Italie. Cazul e exploatat politic.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a declarat, pentru Mediafax, că nu e oportună o asemenea antepronunţare din partea unor oameni politici.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.