A FOST PRINS – Un ucrainean a fost arestat preventiv pentru că a încercat să mituiască un polițist de frontieră de la ITPF Sighet

0
311
foto http://www.wall-street.ro

A FOST PRINS  Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunului Maramureș, în colaborare cu lucrători ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș și ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, au desfășurat, în perioada 8-19 septembrie, o serie de activități procedurale, subsumate documentării si probării unor activități infracționale în materie de corupție.

În urma administrării probelor, a rezultat presupunerea rezonabilă că inculpatul Z.Y., cetățean ucrainean, a comis infracțiunea de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod Penal.

S-a constatat că, în intervalul 8-18 septembrie, a promis unui funcționar MAI din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, martor denunțător în cauză, suma de 2.000 euro.

La data de 19 septembrie i-a remis acestuia sumele de 1.500 euro și 600 dolari SUA, solicitându-i în schimb să își încalce atribuțiile ce serviciu și să îi furnizeze date și informații din sistemul de supraveghere a frontierei de stat, prin comunicarea unui interval de timp în care o anumită zonă de frontieră este nesupravegheată, pentru facilitarea unor activități de contrabandă cu țigări, pe relația Ucraina-România.

În data de 19 septembrie, procurorii au dispus fată de inculpat punerea în mișcare a acțiunii penale pentru comiterea infracțiunii de dare de mită și au dispus reținerea preventivă pentru o perioadă de 24 de ore.

Miercuri, 20 septembrie, inculpatul Z.Y. a fost prezentat Tribunalului Maramureș, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, admisă de instanța de judecată.

Activitățile de documentare au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale – Brigada de Operațiuni Speciale Cluj Napoca – Serviciul de Operațiuni Speciale Maramureș.

Punerea în mișcare a acțiunii penale, respectiv efectuarea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități ce nu pot, în nici o situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.