6 ARESTAȚI PREVENTIV – Polițiștii maramureșeni au destructurat mafia de la Ocolul Silvic Târgu Lăpuș

7
4941

6 ARESTAȚI PREVENTIV   Ieri publicam detalii despre acțiunea polițiștilor din Maramureș, care cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 20 de percheziţii la sediile unor ocoale silvice, la societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei, prin infracţiuni silvice, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Astăzi vă prezentăm în exclusivitate detalii despre aceasta operațiune de amploare desfășurată în mare parte în Maramureș, respectiv în zona de competență a Ocolului Silvic Târgu Lăpuș. Prejudiciul se ridica la 2 milioane de lei, însă ancheta nu este finalizată, relatează jurnalistul Vasile Dale.

Anul trecut noi am fost primii care v-am prezentat, tot în exclusivitate, ce se întâmplă în pădurile din Țara Lăpușului. Așadar, politiștii l-au ridicat pe patronul Iuga, cel despre care localnicii spuneau anul trecut ca a ras pădurile din zona respectivă, iar gospodăria lui din Săliștea de Sus a fost percheziționată de politișți.

“Mana lui dreaptă” și “mana lui stângă” au fost de asemenea reținuti de polițiști. Este vorba de I. Minteoan și S. Limac (șoferul patronului Iuga).

De asemenea, au fost percheziții și la sediul Ocolului Silvic Târgu Lăpuș. Acolo, șeful ocolului, I. China, a fost luat la întrebări. Se pare ca după doua ore un avocat venit de la Cluj a reușit sa evite reținerea acestuia pe 24 de ore. În schimb, din sediu s-au ridicat documente.

Șeful de protecție din cadrul Ocolului Silvic Târgu Lăpuș, A. Pop a fost și el reținut. Domiciliul lui din Târgu Lăpuș a fost verificat de polițiști. Conform surselor noastre acesta ar fi fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare într-un dosar de furt.

Același lucru s-a întâmplat și cu șeful de district V. Maxim precum și cu pădurarul T. Pop. Domiciliile lor din Coaș (s-au ridicat documente) precum și din Suciu de Sus (s-a ridicat un ciocan de marcat arbori, lucru interzis de lege, n.r).

În cauză mai sunt și alte persoane suspecte, tot angajați ai Ocoalelor Silvice din Țara Lăpușului.

Așadar, cei șase suspecți au fost reținuti pentru 24 de ore ieri. Astăzi, instanța a admis arestarea preventivă a celor șase pentru 30 de zile. Vezi aici știrile publicate de noi în exclusivitate anul trecut:

EXCLUSIVITATE ACTUALMM.RO: Războiul polițiștilor cu mafia pădurilor din Târgu Lăpuș. Prejudiciu de miliarde de lei (IMAGINI FLAGRANT – VIDEO)

EXCLUSIV ACTUALMM.RO: DEALUL MĂGOAJEI – Polițiștii au numărat aproape 2.000 de copaci tăiați ilegal. Numărătoarea continuă (GALERIE FOTO/VIDEO)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

7 COMENTARII

  1. Sa vedem acum cum se toarna intre ei! Au fost frumoase vremurile in care Iuga statea la restaurant inconjurat de cei de la Ocol si padurari…ca si un mic rege. Cel putin e inteligent…dupa ce au aparut primele inf. despre dezastru si.a mutat sculele in Ucraina???

  2. Acest sef de Ocol China Mosut Ioan desi este din zona a facut mult rau oamenilor, toate actele eliberate de Ocolul Silvic Tg Lapus sunt multe ilegale, mai mult daca nu se ,,ungeau ” unii angajatii ai Ocolului Silvic Tg Lapus nu se rezolva nimic. China si-a incasat si el partea lui. Se stie in zona ca pt a semna un proces verbal de punere in posesie seful de Ocol si cerea partea lui. Mai mult el nu a respectat nici sentintele Judecatoresti ramase definitive si irevocabile. Abia acum se face un pic de dreptate si primeste fiecare cea ce merita

    • Bravo ar trebui sa spui daca fiecare Ocol ar fi puricat si curatat de molii.Ca nu or fi doar astia singurele oite negre,mai ales la cum arata padurile judetene.

  3. sper sa auzim si despre destructurarinprin zona firiza unde face si drege sancean si inca alti cativa. se lauda cuvreatii la sefi de la politie adica dumitriu ca i nanas la copiiii. un politist ii conduce masina ii tot din firiza bendeos. la pucaie cu iei

  4. Foarte bine sai bage la puscari fiind-ca au facut dezastru,sa mearga si in satul Izvoarele(Bloaja),com.Cernesti,si acolo au un padurar de la Oc.Tg.Lapus ce a facut dezastru cu asa zisele paduri private si composesoratul acest element B.Andrei si cu varul sa un cioban ce peste noapte a ajuns presedintele composesoratului,din anul 2010 si pina in ziua de azi au facut defrisari masive fara sa exziste titlu nici la composesorat,si unele padurii private.Acest L.A.presedinte,este obisnuit sa fie asaltat de oameni legi,fiind-ca de la ei din familie a mai fost luata o hoata(excroaca si cerceii de aur)cu câtiva ani in urma,de la acelas domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.