CASTELUL POCOL – Anunțul făcut de Gabriel Zetea și Doru Dăncuș la ședința Consiliului Local Baia Mare

3
769

CASTELUL POCOL intră în patrimoniul municipiului Baia Mare, după ani de zile în care primarul Cătălin Cherecheș s-a luptat aproape zadarnic împotriva intereselor politice din Consiliul Județean, unde anumite persoane au blocat acest proiect prin care clădirea istorică poate fi reabilitată și repusă în circuit. Anunțul îmbucurător, conform căruia Castelul Pocol va fi transferat în grija administrației băimărene, a fost făcut public în cadrul ședinței extraordinare al Consiliului Local de către Doru Dăncuș, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș. Alături de Gabriel Zetea, președintele forului administrativ județean, cei doi au participat astăzi, 7 iulie, la ședința de Consiliu Local pentru a transmite un mesaj de prietenie și a-și arată disponibilitatea de a colabora cu Municipiul Baia Mare în vederea împlementării comune a proiectelor care stau la baza dezvoltării municipiului și a județului Maramureș.

Pentru prima dată conducerea Consiliului Județean Maramureș și-a arătat public disponibilitatea de a colabora cu reprezentanții Administrației Publice Locale în vederea implementării celor mai importante proiecte care să ducă Baia Mare și județul pe cele mai înalte culmi ale dezvoltării. Astfel, cele două foruri decizionale au lăsat deoparte orgoliile politice și și-au dat mâna pentru interesele cetățenilor. Primul proiect important în cadrul căruia cele două instituții vor colabora este acela ca Baia Mare să devină Capitală Europeană a Culturii în 2021. În acest sens, președintele Consiliului Județean Maramureș s-a întâlnit deja cu președintele Consiliului Județean Satu Mare.

„Proiectul Baia Mare-Capitală Europeană a Culturii este unul foarte important atât pentru Baia Mare cât și pentru județul Maramureș. Vom încerca să obținem în perioada următoare și sprijinul județelor vecine pentru acest proiect. Zilele trecute am fost în Satu Mare pentru o întrevedere cu președintele Consiliului Județean și am primit din partea vecinilor noștri toată deschiderea pentru a colabora și a susține împreună acest proiect. Am stabilit să avem o agendă culturală comună și sunt convins că în Satu Mare avem un prieten alături de noi. Cele două județe vor susține împreună și alte proiecte de dezvoltare a infrastructurii”, a declarant Gabriel Zetea în plenul ședinței extraordinare a Consiliului Local Baia Mare.

„Ne dorim ca împreună să creăm la nivelul municipiului Baia Mare și al județului Maramureș un model de succes și performanță în conducerea administrațiilor. Mă bucur să vă anunț că astăzi vor fi semnate formalitățile prin care Casa Pocol să se întoarcă în patrimonial local”, a mai adăugat Doru Dăncuș, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

La rândul său, Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare i-a asigurat pe cei doi oficiali de la județ de toată deschiderea spre o bună colaborare în interesul cetățenilor.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Ne-au napadit ciorile, toti analfabetii au ajuns sa fie : cu functie! Acum se folosesc de toate ideile bune ale lui Chereches dar nu ca sa faca ceva constructiv… Ei deja au planuri de furat teribil din renovari si alte manevre. Ba infectilor, Zechea, Danbus si Mortal tineti cont ca nu va va merge la infinit cu talhareala si domnia neamului deosebit de prost si o sa platiti comform legilor care inca nu sunt in codul penal, adica munca silnica. Sunteti spuma drojdiei, E rusine omenirii, sa va zica voua oameni.

    • O sa vedem de ce sunt in stare in cei 4 ani.Ar trebui probabil sa doneze orasului si cele 20 de hectare de teren,plin cu balarii,de la Lapusel,cine stie,poate ar fi municipiul in stare sa faca primul parc industrial al judetului.Poate,ca nici astia nu fac prea multi purici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.