200.000 de noi locuri de munca create de Guvernul Ponta

6
342

Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: ”Invit miniștrii Cabinetului Boc la decență”

Deși ne aflăm în plină campanie electorală, la nivelul Guvernului Ponta activitatea și munca continuă, a arătat liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea. Investițiile preconizate în Masterplanul național de transport trebuie popularizate în perioada următoare. Maramureșul nu mai este doar un punct pe harta țării, iar județul nostru și zona de nord-vest au ajuns să conteze la nivelul Guvernului de la București. Se va construi viitorul drum rapid, așteptăm finanțarea pentru Aeroport, sunt preconizate lucrări la căile ferate din această parte a țării”, a precizat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Aceste afirmații au fost întărite și de ministrul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea. ”Și Maramureșul este acum pus pe o hartă. Putem să ne mândrim că avem în masterplan un drum expres care vine de la Turda și trece prin Baia Mare, avem finanțare promisă pentru Aeroportul Internațional, vom avea căi ferate de calitate. Am încercat să susținem cât mai multe proiecte care privesc Maramureșul și cred că am și reușit, alături de președintele PSD Maramureș și de parlamentarii partidului”, a precizat Dragoș Titea, secretar de stat.

Gabriel Zetea: ”Au fost create peste 200.000 de locuri de muncă”

”La nivelul Guvernului, munca continuă. După vizita în Ucraina a premierului Victor Ponta, care s-a soldat cu semnarea memorandum-ului, a urmat vizita în Italia, la Milano, iar sâmbătă, 11 octombrie, Victor Ponta se va afla în Moldova. O întâlnire foarte importantă a fost cea din Milano, acolo unde subiectul principal dezbătut cu liderii europeni a fost crearea de noi locuri de muncă. În România, în ultimii doi ani au fost create peste 200.000 de locuri de muncă, dar nu destule încă, dacă ne amintim că Guvernul Boc a lăsat pe drumuri 700.000 de oameni. Din acest motiv îi îndemn la decență pe toți miniștrii Guvernului Boc și chiar îi îndemn să aplaude măsurile Guvernului Ponta.

Printre măsurile prezentate de Victor Ponta la Milano se numără ”Programul Garanția pentru Tineret”, pentru a sprijini tinerii sub 25 de ani să-și găsească un loc de muncă, subvenționarea de la stat a salariilor pe un an de zile pentru tinerii absolvenți (elevi sau studenți), cu obligația angajatorilor de a menține postul creat încă un an. Victor Ponta a vorbit, la Milano, și despre schema de ajutor de stat pentru firmele private carea crează minim 20 de noi locuri de muncă, dar și despre schema de ajutor de stat pentru firmele IT, care crează peste 200 de noi locuri de muncă.

Suntem conștienți că încă mai sunt multe de făcut, iar lipsa locurilor de muncă în rândul tinerilor este principala problemă a cetățenilor. Din acest motiv este și prima temă pe agenda Guvernului Victor Ponta. Guvernarea a început cu un minus de 700.000 de locuri de muncă și am crescut cu 400.000. Mai trebuie muncit,dar e un plus față de ce au făcut cei de la PDL, care acum se ascund în spatele candidatului Klaus Iohannis” a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

”Administrațiile publice locale din Maramureș au fost ajutate foarte mult de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus de Liviu Dragnea, venind în județul nostru o sumă istorică pentru proiectele depuse prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). În intervențiile mele anterioare am menționat faptul că sper ca, la rectificarea bugetară, să ne fie alocați încă 10 milioane de euro pentru proiectele comunităților. Săptămâna viitoare vom avea toate documentele semnate și sperăm ca suma care va veni în Maramureș va fi chiar mai mare decât cea preconizată”, a subliniat liderul județean al PSD, Gabriel Zetea.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

6 COMENTARII

  1. Ne intereseaza cate locuri de munca se regasesc in Maramures din cele 200.000 anuntate. Punctual avem promisiuni dar de doi ani si jumatate a crescut doar numarul celor fara loc de munca. Cine mai stie cati saraci avem in Maramures? Ma refer la oameni capabili de munca a caror firme s-au inchis datoirta masurilor social democrate venite prin OG. Paradoxal avem mii de absolventi de liceu si o mare lipsa de cadre didactice. Avem spitale si incredibili de multi bolnavi dar nu avem cadre medicale. In acelasi timp mii de absolventi de medicina iau calea occidentului. Astea sunt masurile benefice?

  2. Cu toate acestea somajul este in crestere.Probabil din cele 1.000.000 locuri noi de munca promise s-au relizat 200.000.Dar cine numara locurile de munca pierdute?

    • Doamna Stefi, ce statistici urmariti dvs. de ati vazut o rata a somajului in crestere? Uitati-va pe ANOFM la date statistice, rata somajului este in scadere, http://www.anofm.ro/statistica. Pe dvs., cei manati de o ura neimaivazuta, ce va multumeste? A creat locuri de munca, multe chiar. Aveti senzatia ca locurile astea de munca se fac peste noapte? Cititi date oficiale, oameni buni! ANOFM, INSSE, Min. Finantelor..sunt atatea.

  3. Sunt absolvent de facultate pentru cadru didactic si nu am loc de munca deoarece materia „Religie” in scoli este pe duca…adica devine optional. Anii care i-am parcurs prin scoli nu au fost optionali, am platit cu varf si indesat. Si nu numai asta, in zona in care locuiesc mai sunt doar o mana de romani, (CV), deoarece au plecat in strainatate, deci cui sa-i predai?Atunci am deschis o firma in speranta ca va fi bine… a fost doar temporar, masurile de austeritate au lasat pe piata doar gastile deja formate demult ori neamurile si relatile lor. Am avut ocazia sa observ ca ma zbat ca un peste pe uscat in incercarea de a ramane macar in genunchi pe piata daca nu in picioare, nu s-a putut, din lipsa de bani. In concluzie nu pot redeschide o firma pana nu am fonduri sa repar ce au stricat masurile voastre anterior. Sunt si plin de amenzi si traiesc din pensia parintilor. S-a uitat totusi Dumnezeu si la gura mea si mi-am gasit un job pe 700 dolari la 15000 Km distanta. Ma pregatesc sa-mi fac bagajul caci in scurt timp voi pleca. Daca nu veniti cu o oferta clara, sau cel putin apropiata, pentru cei pe care ii doriti inapoi in tara ori pe cei care ii doriti sa nu mai plece veti ramane batrani si prosti.

  4. Tase ! decat sa prosteti lumea cu ce ai invatat mai bine dute unde a dus surdu roata si orbu iapa. Si daca primesti 15.000 de dolari dar la numai 7000km de romani este bine!

  5. Somajul in Romania este mult mai mare! Cine are o situatie cu forta de munca rurala! Daca nu ai fost inregistrat la somaj nu existi ca somer. Asadar cei fara loc de munca nu sunt someri. Doar cei care si-au pierdut locul de munca au dreptul la un loc de munca sau la sprijin social pana reusesc sa se puna pe picioare. Ca sa ma convinga un slujbas de prefectura ca Maramuresul are locuri de munca a inceput sa -mi enumere anunturile din GlasuMM de parca tot ce era scris acolo la anagajez … era minunea cu cinci paini si doi pesti! Lucuri de munca se gasesc , dar surse de venituri pentru trai decent sunt foarte putine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.