ZIUA INDEPENDENȚEI SUA – Ce nu știai despre 4 iulie

0
248
ZIUA INDEPENDENȚEI SUA Ca în fiecare an, de ziua lor, americanii din toată lumea vor sărbători cu hot-dog, șampanie și multe artificii. Există câteva lucruri care nu prea sunt știute despre 4 iulie, relatează TheFw, citată de EVZ.

Cum ar fi faptul că America nu și-a declarat independența pe 4 iulie. Se crede că primul Congres Continental al Americii a declarat independența față de monarhia britanică pe 4 iulie 1776. Dar votul oficial a avut loc cu două zile înainte, Declarația fiind publicată în ziare pe 4 iulie. De asemenea, legenda americană spune că atunci când votul a fost oficiat, toți delegații au semnat Declarația în aceeași zi, moment ilustrat adesea în picturile populare. Însă, în realitate, a trecut o lună de zile până au semnat toți reprezentanții documentul. Singura persoană care semnase Declarația pe 4 iulie a fost John Hancock.

Origine necunoscută 

Totodată, dacă data publicării Declarației de Independență a creat impresia că 4 iulie este ziua oficială a independenței Americii, moartea celor doi fondatori ai declarației în această zi a marcat în istorie Ziua Independenței, 4 iulie: președinții SUA Thomas Jefferson și John Adams au decedat amândoi pe 4 iulie, în același an 1826, la o diferență de cinci ore. Și, nu în ultimul rând, nicio Zi a Independenței în America nu poate fi sărbătorită fără … hot-dog. Însă, originea hot-dog-ului este necunoscută. Un caricaturist de la New York Evening Journal susține că la începutul secolului XX un vânzător a inventat pe loc acest sandviș la un meci al New York Giants și l-a numit „red hots”. Când caricaturistul de la ziar a desenat momentul ilustrând un câine teckel într-o chiflă, el a botezat produsul „hot-dog” fiindcă nu știa cum se scrie „dachshund” (numele german al rasei). Un alt istoric susține că un vânzător din New Jersey a dat denumirea de „hot-dogs”.

„God bless America”

Expresia „God bless America (Dumnezeu să binecuvânteze America”) a devenit tot mai populară, fiind recunoscută ca element de identificare a poporului american. De unde vine și care este semnificația? Expresia s-a auzit prima dată pe 30 aprilie 1973, când președintele Richard Nixon a folosit-o în mijlocul scandalului Watergate, scrie Huffington Post. Dar care a fost motivul pentru care Nixon a apelat la Divinitate? Se pare că președintele a implorat public națiunea să se roage pentru el, înainte de a rosti „Dumnezeu să binecuvânteze America”. Ulterior, președintele Ronald Reagan a început să o folosească în mod regulat.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.