AcasăEvenimentCREDINȚĂ - PS Iustin Sigheteanul a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Soborul...

CREDINȚĂ – PS Iustin Sigheteanul a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Soborul Sfinților 12 Apostoli” din Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Zeci de credincioși ortodocși au călcat cu credință astăzi, 7 februarie, în Biserica „Soborul Sfinților 12 Apostoli” din Baia Mare. Alături de un sobor de preoți, Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta Liturghie. Printre credincioși s-a numărat și Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.
Biserica „ Soborul Sfinților 12 Apostoli” din Baia Mare a fost astăzi neîncăpătoare pentru credincioșii care au venit să asculte Sfânta Liturghie.

sfanta liturghie 7 febr (3)

„Mă bucur să fim împreună în această minunată zi de sărbătoare. Când soarele pe cer luminează aici pe pământ sub aripile ocrotitoare ale Duhului Sfânt ne-am luminat, ne-am încălzit și pe această cale a luminii lui Dumnezeu avem certitudinea că sub propovăduirea celui ce este urmaș al Sfinților Apostoli care sunt ocrotitorii bisericii noastre am avut astăzi plăcerea și bucuria să fim alături cu toții aici. Unde sunt doi sau trei adunați în numele lui Iisus Hristos acolo și el este prezent. Iată prezența lui Dumnezeu, iată bucuria noastră. Iată deplinătatea credinței am putea spune când la slujbă avem arhiereu, avem preoți, avem diaconi. Mulțumim pe această cale Preasfințitului părinte episcop care nu ne uită niciodată”, a spus părintele Bisericii „Soborul Sfinților 12 Apostoli” din Baia Mare, Gheorghe Bălan.

Preasfinţitul Iustin Sigheteanul a făcut deja o tradiție în a sluji la bisericile din municipiul Baia Mare. Astăzi a venit rândul Bisericii „Soborul Sfinților 12 Apostoli”

sfanta liturghie 7 febr (2)

„Am făcut o tradiție să venim o dată pe an și la dumneavoastră și mai mergem și la celelalte biserici din oraș în această perioadă de iarnă. Până la Sfintele Paști că după aceea de la Paști și până începe Postul Crăciunului suntem tot în teritoriu mereu. Nici Catedrala nu beneficiază pentru că normal ar trebui să fie o data pe lună la Catedrală pentru că Catedrala Episcopală este Parohia episcopului. Și ar trebui să fiu acolo cu credincioșii ca să le fac bucurie dar nu pot să fiu. Atunci când Dumnezeu ne ajută venim și la bisericile din oraș și acum a fost rândul dumneavoastră ca să păstrăm tradiția. Cred că a treia sau a patra oară sunt deja la dumneavoastră și ne bucurăm mult de prezența numeroasă și frumoasă a credincioșilor. Într-adevăr soarele va și lumina și parcă ne-a și încălzit un pic dar mai mult lumina lui Hristos și lumina din Sfintele Evanghelii, lumina din Liturghie, lumina din credința și rugăciunea noastră și din faptele noastre bune este lumina mântuitoare”, a spus Preasfinţitul Iustin Sigheteanul.
Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA