AcasăActualitateDESCINDERE | Polițiștii au deschis dosare penale după ce au făcut o...

DESCINDERE | Polițiștii au deschis dosare penale după ce au făcut o vizită neașteptată la Târgul Auto din Sau Nou de Jos. S-au constatat 41 de INFRACȚIUNI

spot_img

DISTRIBUIȚI

Dumincă, 7 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfășurat o acţiune pe linia prevenirii descoperirii şi combaterii faptelor ilicite care se comit pe domeniul contrafacerii și comercializării de mărfuri, în Târgul Auto din Satu Nou de Jos.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate mai multe persoane fizice, care au expus spre vânzare diferite obiecte, respectiv îmbrăcăminte, parfumuri și unelte electrice, care poartă însemnele unor mărci consacrate, susceptibile de a fi contrafăcute.

Cu această ocazie au fost constatate 41 de infracţiuni pe linia Legii 84/1998 privind contrafacerea de mărfuri, și au fost indisponibilizate 193 de bunuri ce poartă însemnele unor mărci înregistrate, în valoare de aproximativ 11.000 lei.

În cauză, se efectuează activități de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută de art. 102 alin. 1, lit. b, din Legea 84/1998.

Acțiune și la Sighetu Marmației

De asemenea, polițiștii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Sighetu Marmaţiei au desfășurat o acţiune pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, precum şi a activităţilor ilicite de comerţ.

În cadrul acțiunii au fost verificate patru persoane juridice și două persoane fizice care desfășoară activități de alimentaţie publică și activități în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare.

În acest context a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare totală de 20.000 de lei privind încălcarea prevederilor OUG nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate a fost indisponibilizată suma de 1.540 lei, provenită din activități comerciale ilicite.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA