AcasăEvenimentVISUL TURIȘTILOR | Tradițiile de Paște din Maramureș, atracția PRINCIPALĂ de la...

VISUL TURIȘTILOR | Tradițiile de Paște din Maramureș, atracția PRINCIPALĂ de la Târgul de turism al României, cel mai mare târg de acest fel din țară! Multiculturalitățile Țării Codrului, Țării Chioarului, Țării Lăpușului și Țării Maramureșului și omenia moroșenilor îi fascinează pe turiști

spot_img

DISTRIBUIȚI

Târgul de turism al României, ediția de primăvară, s-a deschis astăzi la Romexpo, cu oferte pentru sejururi atât în țară, cât și în străinătate. Anul acesta, cele mai interesante oferte pentru vacanțe în țara noastră sunt cele din zona Maramureșului.

Maramureșul este acea zonă a României în care tradițiile de Paște sunt păstrate cu sfințenie. E motivul pentru care deopotrivă românii și străinii aleg această destinație pentru vacanța lor.

La noi, în Țara Lăpușului, se pregătește mielul, care e tradițional și facem păscuță. La noi păscuța e din aluat normal, cu făină și apă, plus brânză de vacă dulce”, a declarat Viorica Pop, bucătar.

La târgul de turism de la Romexpo sunt prezenți inclusiv meșteri care le dezvăluie vizitatorilor tainele lor.

Bunicii noștri ne-au dat să păstrăm cu drag. Chiar dacă acum olăritul a devenit așa, o formă de terapie, faptul că încă tinerii își doresc să vină să-și bage mâinile în lut… e mare lucru. În timp ce modelezi un vas de lut îți modelezi și sufletul”, a declarat Daniel Leș, meşter olar.

La Târgul de Turism a fost prezent și Grigore Leşe, solist de muzică populară românească din zona Țării Lăpușului, care spune că Maramureșul are tradiții de zeci de ani care sunt păstrate cu sfințenie și pe care oamenii trebuie să le vadă.

Trebuie să ajungă oameni în Maramureș, pentru că Maramureș este o zonă specială, este o comunitate de oameni, comunitate deosebită din toate punctele de vedere. Acolo găsim muzică extraordinară, găsim oameni de ispravă, oameni care trăiesc în jos, în rânduială”, a mărturisit interpretul Grigore Leșe.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, îi îndeamnă pe iubitorii de tradiții și obiceiuri să descopere principalele obiective turistice ale Maramureșului.

Maramureșul este unic prin natura care înconjoară Maramureșul, prin cele patru țări etnografice: Țara Codrului, Țara Chioarului, Țara Lăpușului și Țara Maramureșului, toate diferite din punct de vedere geografic, toate din punct de vedere al naturii, al oamenilor și mai ales al mâncării și al obiceiurilor pascale sau de sărbătorile de iarnă. Avem opt biserici de lemn în în patrimoniul UNESCO și nu numai.

Sunt multe lucruri care pot fi vizitate în Maramureș, de la Cimitirul Vesel, la Muzeu Memorial de la Sighetu Marmației sau în Țara Lăpușului, în Țara Codului sau în Baia Mare”, a declarat Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean Maramureș.

Târgul de turism de la Romexpo este deschis până duminică, 18 februarie.

Program vizită: 15 – 17 februarie, în intervalul orar 10:00 – 18:00 | 18 februarie, în intervalul orar 10:00 – 16:00

Bilet intrare: 20 lei/zi

 

Sursă: Antena3.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA