AcasăEvenimentPROIECT APROBAT – Oficial, Consiliul Județean susține candidatura Băii Mari la titlul...

PROIECT APROBAT – Oficial, Consiliul Județean susține candidatura Băii Mari la titlul de „Capitala Tineretului din România 2018-2019”

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROIECT APROBAT   Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș a înaintat Consiliului Județean o adresă privind susținerea candidaturii Municipiului Baia Mare pentru titlul de ”Capitala Tineretului din România” 2018 – 2019, arătând că, împreună cu Primăria Municipiului Baia Mare au depus candidatura pentru acest titlu.

Fiecare oraș care primește acest titlu are oportunitatea de a dezvolta însuși un program cadru amplu care vizează dezvoltarea urbană prin participarea tinerilor, capitalele realizând proiecte din ce în ce mai profesionale, abordând noi teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la participarea activă a tinerilor în viața comunității. Încercând să stabilească noi modele de dialog structurat și de responsabilizare, mobilizare a cetățenilor, aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversității urbane, conservând identitatea diversă a comunităților dar și promovând toleranța bazată pe comunicare și acțiune comunitară”, a arătat Dănuț Orza, președintele Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș.

Proiectul privind aprobarea Declarației de intenție de susținere a candidaturii Municipiului Baia Mare la titlul de ”Capitala Tineretului din România” a fost supus votului plenului Consiliului Județean de către președintele Gabriel Zetea, care a fost mandatat să stabilească protocoale, acorduri, convenții, dar și modalitățile concrete de susținere a candidaturii și de participare la acțiunile întreprinse.

Am susținut de fiecare dată demersurile municipiului în toate domeniile. Baia Mare este cea mai mare și cea mai importantă comunitate maramureșeană, iar Consiliul Județean Maramureș va fi, de fiecare dată, alături de municipiu în proiectele și candidaturile pe care și le propune. Acesta este un proiect onorabil pentru noi, ca județ, iar de doi ani de zile avem în bugetul CJ o linie de finanțare care se referă direct la activitățile de tineret. Am avut o creștere cu aproximativ 75% a finanțărilor pentru ONG-urile de tineret în acest an, iar dorința noastră este aceea ca tinerii să simtă că sunt importanți, iar proiectele lor sunt privite cu seriozitate de către reprezentații județului. Prin acest acord de parteneriat, tinerii vor avea acces mai ușor la deciziile care se iau și care îi privesc în mod direct”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Proiectul de hotărâre a fost votat cu unanimitate de voturi de aleșii județeni prezenți la ședința ordinară din 27 iulie 2017.

 

Informații furnizate de Consiliul Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA