AcasăAlteleEconomicBANI PENTRU OIERI – Centrele de colectare a lânei din 10 județe,...

BANI PENTRU OIERI – Centrele de colectare a lânei din 10 județe, printre care și Maramureș, estimează 23.000 de tone de lână colectată în 2018

spot_img

DISTRIBUIȚI

BANI PENTRU OIERI  În prezent, crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 31 de centre de co­lectare, localizate în 10 judeţe: Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Constanţa, Calaţi, Maramureş, Sibiu, Suceava, Tulcea şi Vaslui, capacitatea totală de colecta­re fiind de maximum 30.000 de tone, anunţă Ministerul Agriculturii.

Centrele care colectează lâna sunt ampla­sate pe întreg teritoriul ţării, astfel încât se colectează lâna de la toţi crescătorii de ovine, iar Direcţiile pentru Agricultură Judeţene au pus la dispoziţia asociaţiilor crescătorilor de ovine datele de contact ale acestora.

Măsura de identificare a centrelor de colectare a fost luată în urma apariţiei Hotărârii de Guvern nr. 500/2017 privind acordarea ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, cu scopul de a veni în sprijinul fermierilor crescători de ovine„, se precizează într-un comunicat al MADR.

Reamintim că în Programul de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comerciali­zarea lânii şi-au manifestat intenţia de a participa peste 32.000 de beneficiari, cu o cantitate totală estimată de aproximativ 23.000 de tone, aşadar prin centrele existente se poate prelua în totalitate această cantitate”, arată comunicatul.

Pentru a beneficia de sprijinul de 1 leu/ kg pentru lâna comercializată, oierii sibieni înscrişi în program trebuie să depună la DAJ Sibiu documentele justificative de pla­tă până la data de 1 iulie 2018. Documen­tele justificative de plată sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată.

Reamintim că în judeţul nostru sunt autorizate jumătate din aceste centre specializate: două la Poiana Sibiului, două la Dobârca, două la Tilişca, şapte la Apoldu de Sus, unul la Săcel şi unul la Sibiu.

În atenţia oierilor!

În momentul predării cantităţii de lână către un intermediar, trebuie să solicitaţi, pe lângă foaia din carnetul de comercializare şi o copie a contractului, cu un centru autorizat pentru colectarea lânii, pe care trebuie menţionat „aplicant programul de minimis pentru colectare lână”.

 

Sursă info: Tribuna

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA