AcasăUncategorizedZIUA INTERNAȚIONALĂ A ROMILOR - Deputat Apjok Norbert: "așa suntem noi, aici,...

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ROMILOR – Deputat Apjok Norbert: „așa suntem noi, aici, în Maramureș: suntem înainte de toate buni unii cu alții, indiferent de etnie, religie, orientare politică sau alte lucruri care ne diferențiază”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Trăim de secole pe aceleași meleaguri și majoritatea dintre noi suntem prieteni, vecini, ne ajutăm la greu, ne bucurăm unii pentru alții la bine. Pentru că așa suntem noi, aici, în Maramureș: suntem înainte de toate buni unii cu alții, indiferent de etnie, religie, orientare politică sau alte lucruri care ne diferențiază.

Ospitalitatea este specifică și prezentă indiferent de etnie, în casele noastre, ale maramureșenilor. De la cea mai mândră gospodărie și până la cea mai sărăcăcioasă colibă vei fi bine primit de fiecare dată, cu ospitalitatea specifică acestui colț de Românie, o zonă unică, cu oameni serioși și demni, pentru care contează omenia și cuvântul dat, nu etnia din care facem parte fiecare. Multiculturalitatea definește acest colț de Românie și noi, băimărenii și maramureșenii suntem mândri de această valoare.

Sărbătorim astăzi Ziua Internațională a Romilor, marcată anual la data de 8 aprilie. Pentru mine ca parlamentar, dar mai ales ca simplu maramureșean, această zi are o însemnătate cu atât mai mare cu cât, fiind din Coltău, unde avem o comunitate diversă și frumoasă, printre care și romi, sunt onorat să am prieteni și colaboratori care fac cinste acestei etnii și comunității noastre.

Cunosc îndeaproape problema etnicilor romi, la fel cum sunt la zi și am pe lista de priorități notat punctual tot ceea ce e important pentru fiecare comunitate în parte.

Îmi doresc să promovez și să sprijin și pe viitor proiecte care țin de istoria, cultura și tradițiile romilor. Am lucrat alături de reprezentanți de seamă ai acestei comunități la câteva proiecte menite să promoveze cultura romilor, înainte să fiu deputat și cred că fiecare comunitate unde există romi ar trebui să profite de bogăția culturală și tradițiile lor și să le promoveze la același nivel cu a celorlalți etnici. M-aș bucura să văd tinerii dornici să ducă mai departe tradițiile lor frumoase, iar eu, în calitate de deputat în Parlamentul României, îmi reconfirm disponibilitatea de a sprijini orice demers venit din partea maramureșenilor și care aduce plus valoare județului nostru, promovând identitatea culturală a tuturor celor care fac parte din frumosul ținut al Maramureșului.

Apjok Norbert,

Deputat de Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA