AcasăNews AlertSENATOR SORIN VLAȘIN (PSD): "România poate reduce TVA-ul nu doar la energie,...

SENATOR SORIN VLAȘIN (PSD): „România poate reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale – și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Senatorul PSD de Maramureș, Sorin Vlașin, susține necesitatea scăderii TVA-ului la energie electrică și la gaze naturale. Parlamentarul susține că printre măsurile anunțate pentru ajutorarea populației în contextul creșterii bruște a prețului la energie electrică, trebuie să se afle și măsuri pentru a combate creșterea prețurilor din mai multe domenii, dând exemplul Poloniei.

Mă bucur că, premierul Ciucă a ținut cont de demersul PSD și a înțeles necesitatea adoptării unor măsuri care să protejeze românii în fața scumpirilor alarmante din energie. Măsurile anunțate, care includ TVA redus, compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum, precum și noi scheme de ajutor pentru companii, sunt corecte, însă putem face și mai mult. Așa cum Polonia, din 1 februarie va avea TVA ZERO la gaze, îngrășaminte și mâncare, plus taxe reduse la carburanți și România poate reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale – și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie.
Situațiile excepționale, cer măsuri excepționale. Iar un guvern responsabil are datoria de a proba cu fapte și măsuri faptul că e preocupat cu adevărat de viața cetățenilor! Împreună, prin decizii rapide și curajoase, putem crește cu adevărat nivelul de trai al oamenilor!”, a delcarat senatorul de Maramureș.

De asemenea, acesta a vorbit și despre una dintre cele mai importante legi pentru agricultorii români: Legea cooperației agricole, inițiată de PSD și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Ionuț Chesnoiu.

Promulgarea Legii cooperației agricole în forma adoptată de Parlament, urmare a inițiativei PSD și ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Adrian Ionuț Chesnoiu, reprezintă un pas important pentru întărirea rolului gospodăriei țărănești în agricultură. Sprijinim astfel micii producători din satul tradițional să își valorifice eficient produsele pe care le obțin cu multă trudă din cultivarea pământului sau creșterea animalelor și susținem consumul de produse românești!”, a mai spus Vlașin.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA